Новини 1 April 2024

  • 1 April 2024
  • 1,375 Преглеждания

Купуваме антибиотик само с електронна рецепта от днес
От днес лекарите и зъболекарите могат да изписват антибиотици само с електронна рецепта. Тази промяна беше въведена миналата година, но временно през декември беше преустановена заради множество сигнали за проблеми. Според фармацевти от Хасково голяма част от нередностите все още не са отстранени и отново ще се стигне до хаос.БЧК - Хасково подпомага близо 16 500 души с хранителни пакети
Близо 16 500 души от област Хасково ще получат хранителни помощи по операция „Подкрепа“. Средствата са отпуснати в изпълнение на Европейската програма за храни и основно материално подпомагане. Потребителите се определят от Агенция „Социално подпомагане“, а раздаването ще започне до дни.


Ремонтират 46 улици в Кърджали до края на октомври тази година
Общо 46 улици ще бъдат ремонтирани в Кърджали до края на октомври тази година. Средствата за 29 от тях са заложени в програмата за капиталови разходи, приета на последната общинска сесия.


От 2 април Община Хасково започва да пръска срещу кърлежи зелените площи
Общинско предприятие „Екопрогрес“ извършва по график косене на зелените площи в Хасково. Успоредно с тези дейности от утре, 2 април, започва пръскане на зелените площи срещу кърлежи.Служители на общинската администрация в Смолян напускат заради ниското заплащане
Отлив на кадри се наблюдава в общинската администрация в Смолян. Дългогодишни служители напускат заради ниското заплащане. Затова в Общината обмислят повишаване на местните данъци, а оттам и на заплатите.


НАП възстанови над 2,8 млн. лв. надвнесени данъци на физически лица от Хасково и областта
НАП възстанови над 2,8 млн. лв. лева надвнесени данъци на повече от 4 000 физически лица от Хасково и областта, ползвали различни видове данъчни облекчения. От приходната агенция отчитат за поредна година висок ръст на желаещите да ползват данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания.


Хасковският театър взе голямата награда на I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”
Хасковският театър „Иван Димов” е носител на най-голямата награда в I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото”, който се проведе в Павел баня. Спектакълът „Роднини” заслужено получи отличието измежду общо пет заглавия.


Зарибиха язовир „Кърджали“ с близо 4000 шарана
Зарибиха язовир „Кърджали“ с близо 4000 шарана. Рибата е осигурена от садковото стопанство край село Главатарци.


С множество събития горското предприятие в Смолян отбелязва Седмицата на гората
С множество инициативи Южноцентрално държавно предприятие и горските стопанства в Смолянска област отбелязват Седмицата на гората. Най-чаканото събитие от служителите е церемонията по избиране на „Лесовъд на годината“.


Богдан Боев представя фотоизложбата "Живият свят на река Марица"
Фотоизложбата „Живият свят на река Марица“ беше открита в Областна администрация Хасково. Експозицията е посветена на 1 април – Международен ден на птиците. Автор на уникалните фотографии е Богдан Боев.


Започва „Маратон на четенето“ в РБ “Христо Смирненски“ в Хасково
Започва „Маратон на четенето“ в РБ “Христо Смирненски“ в Хасково. Всяка сряда до края на месеца в детския отдел ще има прочит на приказки, забавления и изненади. Днес първи гости бяха второкласници от СУ “Васил Левски“.


Яник Синер спря Григор Димитров по пътя към титлата в Маями
Яник Синер спря Григор Димитров по пътя към титлата в Маями. Италианецът спечели финала на Мастърс турнира с 2:0 сета. Синер взе отделните части с 6-3/6-1. С достигането си до финала Димитров се завърна в топ 10 в света. Хасковлията е девети в ранглистата.


„Димитровград“ и „Несебър“ не се победиха
„Димитровград“ и „Несебър“ не се победиха. Мачът завърши при резултат 1:1.


„Хасково“ спечели дербито с „Чавдар“
„Хасково“ спечели дербито с „Чавдар“. Баскетболистите ни стигнаха до успеха с 86:82 точки.


Четири отличия завоюваха хасковските джудисти на държавния шампионат за момчета
Четири отличия завоюваха хасковските джудисти на държавния шампионат за момчета. Състезателите стигнаха до две титли.


Коментари

Гледайте също