Новини 21 May 2024

  • 21 May 2024
  • 2.6k Преглеждания

15 партии и коалиции регистрираха листи за предстоящите избори за Общински съвет в Хасково
15 партии и коалиции регистрираха листите си за предстоящите избори за Общински съвет в Хасково. Крайният срок изтече днес. Повечето политически формации чакаха последния ден, като на моменти пред зала "Дружба" се образуваше опашка. При регистрациите стана ясно, че изненадващо някои от лицата на „Демократична България“ са преминали в друга партия.



В РИК-Хасково започват обучения за гласуване с машини
От днес в Хасково започват обучения на избиратели за гласуване с машини на предстоящите избори на 9 юни. Демонстративното устройство вече е позиционирано в РИК. То ще е на разположение на гражданите до 7 юни.



Паспортната служба в Хасково с удължено работно време в изборния ден на 9 юни
Паспортната служба в Хасково ще работи с удължено работно време в изборния ден.Това съобщават от ОДМВР. На 9 юни гишената на звено "Български документи за самоличност" ще затворят в 19 часа.


Над 20 000 дка в област Кърджали са засегнати от марокански скакалци
Обявиха частично бедствено положение в община Черноочене заради нашествие на марокански скакалци. Огнища има и в други населени места на област Кърджали. Започва авиационно третиране на площите.



Църквата в с. Крепост "Св. св. Константин и Елена" чества храмов празник
На днешния ден почитаме паметта на светите равноапостоли Константин и Елена. По този повод в едноименната църква в село Крепост бе отслужена тържествена литургия.


188-годишната църква в Момчиловци отбеляза храмовия си празник
Храмов празник отбеляза днес и църквата в смолянското село Момчиловци. Светата литургия възглави архиерейският наместник епископ Висарион. Празникът е част от майските културни тържества в населеното място.


Младежи от български училища в чужбина преоткриха корените си в България
Център за работа с деца от българските училища в чужбина иска да изгради Сдружение "Ние Смолян". Идеята е поне веднъж годишно младежите, които живеят зад граница, да се събират в Смолян и да преоткриват България.


Национална конференция за добри практики срещу зависимостите се проведе в Кърджали
Кърджали бе домакин на първата Национална конференция с младежи–доброволци към Общинските съвети по наркотични вещества. Целта е да се обменят идеи и практики за превенция на злоупотребата с дрога.


Коментари

Гледайте също