Новини 27 May 2024

  • 27 May 2024
  • 2.4k Преглеждания

1636 ученици в Хасковска област се явиха на националното външно оценяване в четвърти клас
1636 ученици в Хасковска област се явиха на националното външно оценяване в четвърти клас. 104 отсъстваха. Изпитът се проведе в 61 училища в региона, като децата бяха разпределени в 154 зали. Квесторите, които следяха за реда, бяха 495.



Търсят фирма за изработване на комплексен проект за автомобилна писта в Узунджово
Община Хасково обяви обществена поръчка за изработване на комплексен инвестиционен проект за автомобилна писта в село Узунджово. Максималната стойност на поръчката е 125 000 лева. Срокът за изработването на проекта е не повече от 270 календарни дни.


Посегнаха на лекарка, която се опитала да окаже медицинска помощ след катастрофа
Посегнаха на лекарка, която се опитала да окаже медицинска помощ след катастрофа. Инцидентът е станал в димитровградското село Добрич. 48-годишният мъж е бил задържан за денонощие.



Два хеликоптера третират поразените от марокански скакалци площи в област Кърджали
Два хеликоптера пръскат поразените от марокански скакалци площи в област Кърджали. Пострадали от нашествието са близо 20 000 декара ливади и пасища.


50 души от две села останаха без път заради свлачище, от Община Смолян започнаха укрепване
Пътят до смолянските села Солища и Стикъл е затворен за преминаване със заповед на кмета Николай Мелемов. Отсечката е опасна заради свлачище, което се е активизирало отново при стартиралото укрепване.


НАП събра над 19 млн. лв. просрочени задължения от жители на област Хасково
Над 19 млн. лв. просрочени задължения от данъци и задължителни здравни осигуровки са събрани в област Хасково от Националната агенция за приходите през първите 4 месеца на тази година.


Джазменът Димитър Русев - Мутата с награда от Министерството на културата
Почетният гражданин на Хасково и джаз музикант Димитър Русев – Мутата е награден с почетния знак „Златен век“ от министъра на културата Найден Тодоров. Отличието му се присъжда за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.


Множество забавления очакват децата на Светилището на нимфите и Афродита на 2 юни
Множество забавления очакват децата на Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското село Каснаково. Традиционният празник „Здравей, лято!“ ще се проведе на 2 юни. Той се организира от местна коалиция „Алтернативата на гражданите“.


Научно шоу с експерименти в Деня на детето в село Клокотница
Научно шоу с експерименти, забавни игри и много изненади ще бъдат организирани на 1 юни – Деня на детето в хасковското село Клокотница. Празникът е по инициатива на възобновеното местно читалище „Напредък-1926“ .


"Родопа" (Смолян) загуби от "Саяна" (Хасково) с минималното 0:1 в последен домакински мач за сезона
"Родопа" (Смолян) загуби от "Саяна Хасково” с минималното 0:1 в последен домакински мач за сезона от първенството на Трета
Югоизточна лига. Единственият гол в срещата бе дело на Христо Стоянов, който се разписа в 18-та минута.



„Димитровград“ не успя да победи гостуващия „Секирово“
В друг мач от кръга „Димитровград“ не успя да победи гостуващия „Секирово“. Срещата завърши при резултат 1:1.


За поредна година Хасково бе домакин на турнира по художествена гимнастика „Кралица на Аида“
За поредна година Хасково бе домакин на турнира по художествена гимнастика „Кралица на Аида“. Участие записаха стотици състезателки. Организатор на надпреварата бе хасковския клуб „Аида“.


Коментари

Гледайте също