Новини 28 May 2024

  • 28 May 2024
  • 2.8k Преглеждания

Откриха хероин за над 1 милион лева в лек автомобил на "Капитан Андреево"
Хероин за над 1 000 000 лева откриха на "Капитан Андреево" в лек автомобил, влизащ в страната от Турция. По случая е задържан мъж на 41 години. Предстои Окръжен съд Хасково да гледа мярката му за неотклонение.



Избраха кмета на Хасково за председател на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР
Кметът на Хасково Станислав Дечев е избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, който обединява областите Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали. На днешното заседание е била приета окончателната оценка на концепциите за Интегрираните териториални инвестиции. Община Хасково се е представила с три модерни и амбициозни концепции.


Заличиха двама от канидатите за общински съветници в Хасково
Заличиха двама от канидатите за общински съветници в Хасково. Така те стават 335. Решението е на Общинската избирателна комисия и е във връзка с липсата на уседналост на въпросните лица.


1646 четвъртокласници се явиха на "малката" матура по математика
1646 четвъртокласници се явиха на втората „малка“ матура по математика в Хасково. Оценката от изпита се вписва като текуща. За децата, които имат желание да бъдат приети в Природо-математически гимназии в 5-ти клас обаче, тя е изключително важна.


604 четвъртокласници се явиха на матурата по математика в Смолянска област
Спокойно и без сигнали за нередности протече втората матура на четвъртокласниците в Смолянска област. На изпита по математика се явиха 604 ученици.


Изграждат нови детски площадки в хасковските села Тракиец и Малево
Изграждат нови детски площадки в хасковските села Тракиец и Малево. Дейностите ще бъдат финансирани от националната кампания „Чиста околна среда 2024“.



Жители на кърджалийския квартал „Веселчане“ настояват да не бъдат премахвани металните гаражи
Жители на кърджалийския квартал „Веселчане“ поискаха металните гаражи, за които общината обяви процедура по премахване, да не бъдат демонтирани. Те поставиха своето искане на организирана от тях среща с ръководството на местната администрация.



Изграждат художествено осветление, мълниезащита и видеонаблюдение на Перперикон
Археологическият комплекс Перперикон ще бъде осветен през нощта, а много от откритите обекти ще имат художествено осветление. Дейностите по изграждането им стартираха днес.


От 3 юни започва продажбата на билети за фестивала "Театър, обичам те"
Представления с редица награди, известни български актьори и концерти са включени в тазгодишното издание на фестивала „Театър, обичам те“ в Хасково. Той ще се състои от 17 до 23 юни. Продажбата на билети ще започне от 3 юни в касовия салон на театъра и онлайн.


Хасковските тракийци изпращат дарение на децата от Неделното училище в Одрин
Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ изпраща поредното си дарение на учениците от Неделното училище в Одрин. 60 деца ще получат ранички, детски книжки и лакомства по повод завършването на учебната година. Предстои утре подаръците да бъдат транспортирани до Турция.


Община Смолян и редица институции организират безплатни летни училища и школи за деца
Община Смолян стартира лятно училище за бъдещи първокласници. Заниманията в него ще са напълно безплатни.


Възпитаници на Арт школа "Колорит" отново с отличия от национален конкурс
3-ма възпитаници на Арт школа „Колорит“ са с отличия от националния конкурс „Моят любим сезон“ в Габрово. Сред наградените художници е и потребител от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково.


Хасково приема 4-ти кръг от Републиканското първенство по мотокрос
Хасково ще бъде домакин на състезание по мотокрос за поредна година. В средата на следващия месец на местния мотополигон ше се проведе 4-ти кръг от Републиканското първенство. Целта на организаторите е догодина Хасково да приеме Балкански шампионат.


Божидар Саръбоюков замина на подготовка в Италия
Божидар Саръбоюков замина на подготовка в Италия. Състезателят на „Хеброс“ (Харманли) тренира на Апенините преди Европейското първенство.


Владимир Тодоров с успех в Полша
Владимир Тодоров с успех в Полша. Хасковлията спечели титла на международен турнир по джудо.



Коментари

Гледайте също