Новини 29 May 2024

  • 29 May 2024
  • 2.7k Преглеждания

Нова визия на Хасково с проекти за милиони
Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Хасково е класирана на първо място в Южен централен район. Това съобщи на пресконференция кметът Станислав Дечев. Проектите са за милиони и предвиждат изцяло нова визия на Хасково.



Задържаният с 6 кг. хероин на границата е от Димитровград и е осъждан 6 пъти
41-годишният димитровградчанин Илия Атанасов, който беше задържан на ГП „Капитан Андреево“ с 6 кг. хероин, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд Хасково.


Хасковлии ще гласуват на изборите 2 в 1, но нямат очаквания за промяна
Голяма част от хасковлии ще гласуват на изборите 2 в 1 на 9 юни, но нямат очаквания за промяна. Това показва наша анкета в центъра на Хасково. Въпреки, че ще идат до урните, хората са скептични относно сформирането на редовно правителство.


9 подвижни секции ще има в Смолянска област, в 131 секции ще се гласува с машини
Общо 9 подвижни секционни избирателни комисии сформира Районната избирателна комисия в Смолян за предстоящите избори. В тях ще се гласува само на хартия. Машини ще има в 131 секции в областта.


Затварят временно камбанарията в парк " Ямача" в Хасково за ремонт
Камбанарията в хасковския парк „Ямача“ ще бъде временно затворена за ремонт. Това съобщи директорът на Общинско предприятие „Спорт, отдих и туризъм“ Димитър Траянов. Реконструкцията включва подмяна на повредените и надраскани дървени парапети и перила.


Започва модернизирането на Детска градина "Дъга" в с. Смилян
Община Смолян стартира дейностите по ремонт и модернизиране на основната сграда на Детска градина "Дъга" в село Смилян. Проектът се финансира от Националния план за възстановяване и устойчивост със 790 хиляди лева, а срокът за изпълнение е 30 месеца.



Безплатни прегледи за рак на кожата се проведоха в кърджалийската болница
За девета поредна година в болницата в Кърджали се проведе кампания за безплатни прегледи за рак на кожата. Целта е профилактика и ранна диагностика на заболяването.


Около 40% от учениците в България са пушачи
Около 40% от учениците в България са пушачи. Това съобщиха експерти от Регионалната здравна инспекция в Хасково в рамките на информационна кампания в гимназиите в града. Тя е посветена на 31-ви май – Светвния ден без тютюнопушене.


Кампанията „Ден без автомобили – ела пеша на работа“ се проведе в Хасково
Кампанията „Ден без автомобили – ела пеша на работа“ се проведе днес в Хасково. Идеята е да се поощри алтернативното придвиждане, с което не се замърсява въздуха. Инициативата се провежда за втора поредна година.


Детска дискотека ще има на 1 юни в Хасково
Спортни състезания, творчески работилници и концерт ще има на 1 юни в Хасково. По традиция ще се състои и забавна детска дискотека с Dj Педро.


Богата програма от забавления ще има на 1 юни в Димитровград
Богата програма за 1 юни е подготвила и Община Димитровград. Тя включва работилници, концерти, балони, атракциони и рисуване върху лица.


СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали зарадва малките ученици с детско научно шоу
Детско научно шоу бе организирано в СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали. То е по повод 1-ви юни – Деня на детето.



Димитровград ще бъде домакин на Националните финали в баскетболната Б група
Димитровград ще бъде домакин на Националните финали в баскетболната Б група. Мачовете ще се проведат в зала „Младост“.


Коментари

Гледайте също