Новини 30 May 2024

  • 30 May 2024
  • 2.7k Преглеждания

13 подвижни секции са сформирани в област Хасково
13 подвижни секции са сформирани на територията на Област Хасково за изборите на 9 юни. Най-голям брой има в общините Минерални бани и Стамболово.



РИК - Кърджали започна обучение на избирателите за гласуване с машина
Районната избирателна комисия в Кърджали започна обучение на гражданите, как да гласуват с машина на предстоящите избори. Демонстрации с устройствата ще има във всички седем общини на областта.


Хиляди хапчета за полова мощ, скрити между замразена риба, хванаха на Капитан Андреево
Близо 6000 контрабандни медикаменти за стимулиране на полова мощ задържаха митническите служители на Капитан Андреево.
Стоката е пътувала за Германия.



КНСБ - Хасково разкри мобилна приемна за граждани
Мобилна приемна за консултации на граждани разкри КНСБ - Хасково в центъра на града. Инициативата е част от кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“. От организацията посочиха, че все по-често работниците се оплакват от полагане на допълнителен труд.



Близо 470 000 лв. са отпуснати в Хасковска област за наемане на безработни лица
Близо 470 000 лв са отпуснати в Хасковска област за наемане на безработни лица. Средствата са по програма на Министерството на труда и социалната политика. Парите ще бъдат разпределени по общини на база проектни предложения по методика, приета днес на заседание от Регионалната комисия по заетост.


Без дебати премина редовната сесия на Общинския съвет в Димитровград
Без дебати премина редовната сесия на Общинския съвет в Димитровград. Местният парламент прие всички 20 точки от Дневния ред.


Екип от Спешното отделение на болницата в Кърджали получи награда за висок професионализъм
Екип от Спешното отделение на Многопрофилната болница в Кърджали бе удостоен с награда за висок професионализъм. Отличието е по повод бързи действия при тежък пътен инцидент с шестима пострадали.


Абитуриентите трябва да плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Абитуриентите трябва да плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково. Месечната сума е в размер на 37,32 ст. За вноски, които не са направени в срок, се начислява законова лихва.


Ученици от Чепеларе станаха трети на престижно състезание за електромобили във Франция
Ученическият отбор на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм "Никола Вапцаров" в Чепеларе се класира на трето място в Европа на престижно международно състезание за енергийна ефективност във Франция. При десетото си юбилейно участие в надпреварата младежите направиха своеобразен рекорд с изработения от тях електромобил.


В Хасково организират конкурс за рисунки срещу тютюнопушенето
Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Хасково организира конкурс за рисунка върху тениска. Инициативата e по повод Световния ден без тютюнопушене - 31 май.


Григор Димитров записа нова победа на "Ролан Гарос"
Григор Димитров записа нова победа на "Ролан Гарос". Във втори кръг хасковлията отстрани от надпреварата Фабиан Марошан. Българският топ тенисист спечели срещата с 3-0 сета.


„Арда“ се раздели с осем футболисти
„Арда“ се раздели с осем футболисти. Сред тях е и хасковлията Деян Лозев.


Коментари

Гледайте също