Новини 31 May 2024

  • 31 May 2024
  • 3k Преглеждания

Хасково вече има ново модерно отделение за недоносени деца
Акушеро-гинекологичното звено към Многопрофилната болница в Хасково вече разполага с изцяло ново отделение по неонатология. Секторът бе официално открит днес. Лентата прерязаха изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов, областният управител на Хасково Гинка Райчева и кметът Станислав Дечев.



Работник пострада на строителен обект в Кърджали при инцидент с кран
Работник пострада на строителна площадка в Кърджали. Инцидентът стана при падане на два строителни крана един върху друг.



Ремонтират една от главните улици в Момчилград
Нов облик ще придобие една от главните улици в Момчилград - „Маказа“. Ремонтът, който стартира наскоро, включва цялостна подмяна на тротоарите и осветителните тела.


Голям инвеститор се закани да съди Община Смолян заради неуредени документи
Докладна за обявяване на общински имот от публична в частна общинска собственост сблъска управляващи и опозиция в местния парламент на Смолян. А инвеститорът, който в момента строи върху терена търговски комплекс, се закани да съди общината заради неуредените документи.


5 села от 3 хасковски общини бяха без вода заради авария
5 села от 3 общини в област Хасково бяха без вода. Причина за това е авариен ремонт на помпената станция край свиленградското село Момково. Екипите на ВиК работеха през целия ден за отстраняване на повредата.


Окъпаха ритуално дългогодишния шеф на Пожарната в Хасково Николай Вълчев
Дългогодишният директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково Николай Вълчев беше изпратен в пенсия с ритуал. Рано тази сутрин той беше окъпан с пожарникарски маркуч, както повелява традицията.


Пет родопски общини ще рекламират заедно природните и културните си забележителности
Пет общини в Родопите се обединиха, за да рекламират заедно природните и културните си забележителности. Проектът "Мост на културното наследство" предвижда създаването на рекламен филм и организирането на пет фестивала през тази година.


Изпълнители от осем държави участват на етнофестивала в Минерални бани
За поредна година в Минерални бани се провежда етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. На сцената в курортното селище в рамките на два дни ще излязат около 1800 изпълнители от осем държави.


Деца от Хасково рисуваха послания срещу тютюнопушенето върху тениски
50 деца от хасковски училища нарисуваха своите послания срещу тютюнопушенето върху тениски. Инициативата е на Община Хасково и Превантивно-информационният център по наркотичните вещества. С пленера на открито бе отбелязан днешният Световен ден срещу тютюнопушенето.


Детска градина "Вихрогонче" чества 10-годишен юбилей
10-годишен юбилей честваха днес детските градини в селата в община Хасково. Те бяха подготвили празничен концерт, в който се представиха всички 12 детски заведения, обединени под името „Вихрогонче“.


Раздават играчки и натурални сокове на децата по повод 1 юни в Димитровград
По повод празника на децата – 1 юни всички детски градини и ясли в община Димитровград получиха нови играчки и пособия. Инициативата е на кмета Иво Димов, който за тринадесета поредна година зарадва малчуганите.


"Саяна Хасково" с домакинство в последния си мач за сезона
"Саяна Хасково" с домакинство в последния си мач за сезона. Утре от 18:00 часа тимът приема дубъла на "Ботев". Единствено победа ще задоволи амбициите на хасковлии в борбата за влизане във Втора лига.


Димитровград е домакин на Националните финали по баскетбол в мъжката Б група
Димитровград е домакин на Националните финали по баскетбол в мъжката Б група. Мачовете се играят в зала „Младост“.


Коментари

Гледайте също