Новини 3 June 2024

  • 3 June 2024
  • 2.4k Преглеждания

Семейна трагедия с два трупа в Симеоновград
Син уби баща си и след това се самоуби, като се хвърли под влака. Трагедията се разигра в Симеоновград. По случаите са образувани досъдебни производства.



Бюлетините за вота в неделя вече са в Хасково
Изборните книжа и хартиените бюлетини за изборите на 9 юни пристигнаха в Хасково. Те бяха транспортирани с полицейска охрана от печатницата в София до сградата на областна администрация.


В Хасково започна подмяната на печките на твърдо гориво с екологични уреди за отопление
В Хасково започна подмяната на печките на твърдо гориво с екологични уреди за отопление. От днес гражданите могат да подават заявления в специално обособен пункт зад сградата на Общината. Очакванията са проектът да обхване над 3400 домакинства.



Мъж самокатастрофира до Зеленчуковия пазар в Хасково
65-годишен шофьор се обърна по таван с автомобила си до Зеленчуковия пазар в Хасково. Мъжът е без опасност за живота. Причината за инцидента е невнимание от страна на водача. Няма други пострадали хора.


Стартира изграждането на многофункционална спортна площадка в кв. „Възрожденци“ в Кърджали
Най-многолюдният квартал на Кърджали „Възрожденци“ ще се сдобие с многофункционална спортна площадка. Кметът Ерол Мюмюн даде старт на строителството със символична първа копка.


Опашка за билети се изви пред хасковския театър
Опашка за билети се изви от рано тази сутрин пред хасковския театър „Иван Димов“. Хората чакаха търпеливо. До следобедните часове за няколко от представленията във фестивала "Театър, обичам те" вече нямаше места.



СУ “Отец Паисий“ в Кърджали с благотворителен търг в подкрепа на болни ученици и родители
Благотворителен търг с картини на свои ученици организира Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали. Със събраните средства ще бъде подпомогнато лечението на болни ученици и родители.


Смолянската публика отново се срещна с творчеството на художника Петър Савов
Лекция от поредицата "Родопските художници" се състоя в музей-галерия „Петър Пиронков“ в Смолян. Този път изкуствоведът Сузана Николова представи творчеството на художника Петър Савов.



Смилян отново ще е домакин на Фестивала на дивите цветя
Смилян и още четири села по горното поречие на река Арда ще домакинстват на 20-тото юбилейно издание на Фестивала на дивите цветя. Проявите ще са в рамките на една седмица - от 22-ри до 29-ти юни.



611 лв. събра празникът за Деня на детето в село Клокотница
611 лв. бяха събрани за 8-годишната Никол от Хасково по време на празника за Деня на детето в хасковското село Клокотница. Програмата включваше забавни и интересни игри, научно шоу с експерименти и вкусна почерпка


Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ за първи път в кариерата си
Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ за първи път в кариерата си. Хасковлията се наложи над Хуберт Хуркач с 3:0 сета. В следващия кръг най-добрият български тенисист ще играе срещу Яник Синер.


„Саяна Хасково“ завърши сезона с победа над "Ботев II"
„Саяна Хасково“ завърши сезона с победа. В мач от последния кръг тимът се наложи с 4:1 над „Ботев“.


Рекордно високи температури в Хасково днес
Рекордно високи температури отчетоха метеоролозите в Хасково днес. Живачният стълб достигна 35,3 градуса. Най-топло на този ден е било преди 118 години. През 1906-та са били отчетени 35 градуса.


Коментари

Гледайте също