Новини 4 June 2024

  • 4 June 2024
  • 3.1k Преглеждания

Мащабна полицейска акция срещу купуването на гласове се проведе в Хасковска област
Мащабна полицейска акция срещу купуването на гласове се проведе днес в Хасковска област. Проверки се извършваха във всички общини от региона. Блокирани бяха ромските махали в Хасково и Харманли.



Мъж уби съпругата си с дървен кол, а след това опита да се самоубие
Мъж уби съпругата си с дървен кол, а след това опита да се самоубие. Драмата се разигра в тополовградското село Хлябово. 57-годишният съпруг е задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Ямбол.


Демонстрираха за първи път в България реактивната система за залпов огън HIMARS
С демонстрационни стрелби и динамичен и статичен показ на въоръжение и техника приключи многонационалното учение „Тракийски войн – 24". То се проведе на учебния полигон „Корен” край Хасково.



623 първокласници са класирани на първия етап в хасковските училища
623 първокласници са класирани на първия етап в хасковските училища. От днес започва записването в учебните заведения. Крайният срок е 7 юни включително


В 4 града в област Хасково ще се провеждат обучения за онкоболни и техните права
Над 20 оплаквания за дискриминация на работното място са подадени от пациенти към Сдружение българска асоциация за хора с онкологични и други заболявания „Живот“ в Хасково. Затова от сдружението започват инициатива, свързана с провеждането на обучения на онкоболни за техните права и защита.


Закупиха нов ехограф в Педиатричното отделение на МБАЛ-Смолян
Нова апаратура на стойност 187 хиляди лева успя да закупи Многопрофилната болница в Смолян. Средствата са предоставени от Министерство на здравеопазването.


8-годишната Никол има нужда от нашата помощ, за да оздравее
Хасково се обединява в подкрепа на 8-годишната Никол. Момиченцето е диагностицирано с онкологично заболяване. Сега се лекува в Турция, но семейството не може да се справи с разходите. Днес в помощ на Никол възпитаници на училище "Св. Климент Охридски" организираха благотворителен базар за книги. 


Арт школа "Колорит" представя изложбата "Потоци" в Хасково
Изложба „Потоци“ е подредена в Художествена галерия „Форум“ в Хасково. Тя е дело на възпитаниците на Арт школа „Колорит“ и представя една от последните техники, които са усвоили младите художници.


Фотоизложба „Етнопалитра – лицата на балканския фолклор“ бе открита в Кърджали
В Арт галерия „Кръг“ в Кърджали бе представена фотоизложбата „Етнопалитра – лицата на балканския фолклор“. Неин автор е журналистът Георги Кулов.


Млади художници пресъздадоха хайтовите "Диви разкази" в илюстрации
С откриването на изложба в Смолян започнаха честванията на 105 години от рождението на Николай Хайтов. Експозицията с илюстрации на неговите "Диви разкази" е разположена в залата на Държавния архив.


Баскетболният „Хасково“ стартира битката в Националните финали на А група тази седмица
Баскетболният „Хасково“ стартира битката в Националните финали на А група тази седмица. В петък тимът излиза в четвъртфинален мач.


Георги Иванов ще участва на международен турнир по борба
Георги Иванов ще участва на международен турнир по борба. Надпреварата е в Унгария.


Втори ден рекордо високи температури
Втори ден през юни в Хасково се отчитат рекордно високи температури. Днес са били измерени 35,7 градуса. Най-топло на днешния ден е било преди 77 години, когато живакът в термометрите е показвал 34 градуса. Очаква ли ни захлаждане, ще разберете в прогнозата за времето! От екипа ни лека и спокойна вечер!


Коментари

Гледайте също