Новини 5 June 2024

  • 5 June 2024
  • 2.7k Преглеждания

Разширяват ГКПП "Капитан Андреево" с 50 милиона лева
Започва реконструкцията на Граничен пункт „Капитан Андреево“. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев при посещението си на българо-турската граница. Средствата, които държавата е отпуснала за разширението, са в размер на 50 млн. лева.



Пътна полиция - Хасково с два нови високоскоростни автомобила
Два нови високоскоростни автомобила за контрол на трафика по най-натоварените участъци получи Пътна полиция - Хасково. Те са закупени от Министерството на вътрешните работи. Колите са брандирани, оборудвани и готови за работа. Очакват се още 16 превозни средства да бъдат доставени за нуждите на полицаите в областта.


С близо 5 милиона лева рекултивират две клетки на депото в Гарваново
С близо 5 милиона лева рекултивират две клетки на депото в Гарваново. Капацитетът на пространствата е изчерпан. Затова има издадени заповеди за прекратяване на дейността по депониране на отпадъци.


Дърво падна върху автомобил при силната буря в Хасково
Дърво падна върху лек автомобил на бул. „Илинден“ в Хасково. Инцидентът стана в късния следобед днес при силната буря, която удари областния град. Градушката, която валя за кратко, беше с размерите на лешник.


Хартиените бюлетини за изборите пристигнаха под полицейска охрана в Смолян
Общо 191 300 хартиени бюлетини за изборите на 9 юни бяха докарани с полицейска охрана в Смолян. С тях пристигнаха 408 ролки със специализирана хартия за машините. В 131 секции ще се гласува по избор - с хартия или на машина.


Прокурор Илиев: Приоритет ще ми е борбата с разпространението на наркотици и домашното насилие
Окръжната прокуратура в Смолян вече си има нов заместник-административен ръководител. Това е Атанас Илиев, който досега е работил в Районна прокуратура - Пловдив.



В Димитровград стартира конкурс за граждански проекти за облагородяване на междублокови пространства
Община Димитровград стартира конкурс за набиране на граждански проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Инициативата е традиционна и се провежда за 14-та поредна година. Идеите на гражданите ще се приемат до края на август.



Община Хасково ще извърши ларвицидна обработка срещу комари
Община Хасково ще извърши ларвицидна обработка срещу комари. Ще се пръска в малки водоеми и напоителни съоръжения в покрайнините на града. Продължава обработката и на зелените площи срещу насекоми.


Скулптури на популярните герои Хитър Петър и Настрадин Ходжа бяха открити в Момчилград
Скулптури на популярните приказни герои Хитър Петър и Настрадин Ходжа бяха открити в центъра на Момчилград. Идеята е да носят символика за единство между различните общности, живеещи в района.


Ученици с екоинициатива в Световния ден на околната среда
Четвъртокласниците от училище “Св. Иван Рилски“ почистиха парка до учебното заведение по време на голямото междучасие. Еко инициативата е по повод днешния Световен ден на околната среда.



"Занимателна вакация" за децата започва на 17 юни в димитровградската библиотека
Библиотека „Пеньо Пенев“ организира специална програма със забавни занимания за най-малките си читатели. Първата част на инициативата „Занимателна ваканция“ стартира на 17 юни. Необходимо е предварително записване за дейностите.


На 83-годишна възраст почина Почетният гражданин на Хасково проф. д-р Пюзант Касабян
На 83-годишна възраст почина Почетният гражданин на Хасково и доайен на бадминтона проф. д-р Пюзант Касабян. Новината бе съобщена от Българската федерация по бадминтон.


Коментари

Гледайте също