Новини 6 June 2024

  • 6 June 2024
  • 2.5k Преглеждания

Хасково се възстановява от вчерашната буря, която нанесе значителни щети
Хасково се възстановява от вчерашната буря, която нанесе значителни щети. Десетки са подадените в Пожарната сигнали за паднали дървета и клони. Има и наводнени мазета.



Градушка, колкото орех, унищожи посевите в село Динево
Над 100 дка земеделски посеви са унищожени в хасковското село Динево след вчерашната градушка. Засегнати са ниви със слънчоглед, дини, жито и краставици. Щетите са за стотици хиляди левове.


Кметът на Хасково предлага езерото в парк "Кенана" да бъде отдадено на концесия
Езерото в парк „Кенана“ да бъде дадено на концесия за 35 години. Това предлага в своя докладна записка кметът на Хасково Станислав Дечев. Идеята е бъдещият инвеститор да възстанови водното съоръжение и да постави атракциони на мястото.


Прецедент: РИК - Хасково заседава под полицейска охрана заради заплахи от кандидат-депутат
От днес Районната избирателна комисия в Хасково провежда заседанията си под полицейска охрана. Мярката е предприета заради кандидат за народен представител, който отправял заплахи към председателя на комисията и към някои от членовете й.



"Домашен арест" за 31-годишен мъж, задържан за домашно насилие над баща си
Окръжен съд Хасково пусна под "домашен арест" 31-годишния Ради Георгиев, който беше задържан за домашно насилие над баща си в димитровградското село Добрич. Деянието беше извършено при наличието на ограничителна заповед.


Осем училища се включиха в Панорамата на професионалното образование в Хасково
Осем училища се включиха в Панорамата на професионалното образование в Хасково. Организатор бе Регионалното управление на образованието.


Пет паралелки по-малко в план-приема след 7-ми клас в Кърджали
Драстичен спад на седмокласници, завършващи тази година, отбелязват в Кърджали. 48 са утвърдените от МОН паралелки за прием след 7 клас. Досега те бяха 53.


Ученици от Чепеларе се запознаха с последиците от миналогодишния пожар край Хвойна
Ученици от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе участваха в Горската класна стая, организирана от Южноцентралното държавно предприятие. На терен те се запознаха с последиците от големия горски пожар, вилнял край Хвойна през миналата година.



Езиковата гимназия в Смолян отбеляза 40-годишнината си с изложба и концерт
Езиковата гимназия в Смолян отбеляза 40 години от създаването си с откриването на изложба във фоайето на Родопския драматичен театър. По-късно възпитаници на училището изнесоха празничен концерт.



Ученици от ОУ "Св. Климент Охридски" в Хасково с благотворителна инициатива за Никол
Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково организираха благотворителна кампания в помощ на 8-годишната Никол. В инициативата се включиха и родители.


Хасковската балетна школа "Алегро" представя "Лешникотрошачката" по случай 10-годишния си юбилей
Балетна школа „Алегро“ към Младежки център Хасково подготвя голям спектакъл за своя 10-годишен юбилей. Танцьорите ще изиграят на сцената на театър „Иван Димов“ интерпретация на „Лешникотрошачката“. Премиер-солист ще бъде Росен Канев от Софийската опера.


Коментари

Гледайте също