Новини 7 June 2024

  • 7 June 2024
  • 2.7k Преглеждания

Районната избирателна комисия в Хасково очаква затруднения на изборите на 9 юни
226 485 души ще гласуват за Народно събрание в област Хасково на 9 юни. 203 765 имат право да упражнят вота си за Европейски парламент. Изборите ще се проведат в общо 483 секции. Утре е ден за размисъл и партиите нямат право на агитация.



Задържаха двама души за телефонна измама в Димитровград
Мъж и жена от Симеоновград и  Хасково са задържани за участие в телефонна измама. Обект на престъплението е 83-годишна жена от Димитровград.


3-годишено дете е с опасност за живота след катастрофа в Симеоновград
3-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа в Симеоновград. То е било блъснато от шофьор, който е карал на заден ход. Водачът е задържан.



Хасковската езикова гимназия е първа по успех в областта на матурите в 12 клас
Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ е на първо място по успех на държавните зрелостни изпити в област Хасково. В училището има 134 отлични оценки, от които 19 пълни шестици.


14 фирми се включиха в изнесената трудова борса в Кърджали
В Кърджали бе организирана изнесена трудова борса. В нея се включиха 14 фирми. Проявилите интерес бяха предимно хора, търсещи нискоквалифицирана работа.


Млада лекарка е най-новото попълнение в Детското отделение на смолянската болница
Млада лекарка избра Смолян пред Пловдив, за да специализира Педиатрия, като работи в Детското отделение на Многопрофилната болница. Д-р Радина Николова е най-новото попълнение в екипа.


Ученици с благотворителна кампания за спасяването на 17-годишния Мариян
Поредица от благотворителни инициативи организират учениците от 11 а клас на Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Те събират средства за лечението на своя приятел и съученик Мариян Давидов.



Училище в Димитровград постави датчици за измерване на въглероден диоксид в класните стаи
ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград е първото училище в Хасковска област със система за мониторинг на качеството на въздуха. Устройства са поставени в 12 класни стаи. Те отчитат нивата на въглероден диоксид.


Ученици се запознаха с работата на лесовъдите в "Горска класна стая"
Ученици от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково участваха в открит урок от инициативата „Горска класна стая“ в парк „Кенана“. Организатор бе Държавното горско стопанство.


Чапловата колония в Кърджали измести местообитанието си
Популярната Чаплова колония в Кърджали се е изместила в близост до Водното огледало. Изсъхнали дървета са причина за явлението.


24 групи и индивидуални изпълнители ще се включат в националния конкурс-фестивал "С песните на Ари"
24 групи и индивидуални изпълнители ще се включат в 23-тото издание на националния конкурс „С песните на Ари“. Тази година събитието ще се проведе в рамките на един ден. 3-членно жури ще оценява изпълненията. От Община Хасково са подготвили награден фонд.



"Буден" е първият самостоятелен албум на рап изпълнителя Slavchev
„Буден“. Така е озаглавен първият самостоятелен албум на рап изпълнителя от Хасково Slavchev. За какво е буден той, колко парчета включва, както и други подробности около проекта, вижте в следващия репортаж.


Божидар Саръбоюков се класира за финала на скок дължина на Европейското първенство в Рим
Божидар Саръбоюков се класира за финала на скок дължина на Европейското първенство в Рим. Състезателят на Димитър Карамфилов премина квалификационната норма при втория си опит.


„Свиленград“ направи първа крачка към класиране в Трета Югоизточна лига
„Свиленград“ направи първа крачка към класиране в Трета Югоизточна лига. В полуфинален бараж тимът победи с 3:1 „Кортен“. Решителната среща срещу „Локомотив“ (Стара Загора) е на 11 юни.


Баскетболният „Хасково“ записа поражение още в първия си мач от Националните финали в А група
Баскетболният „Хасково“ записа поражение още в първия си мач от Националните финали в А група. Тимът отстъпи пред „Миньор 2015“.


Коментари

Гледайте също