Новини 11 June 2024

  • 11 June 2024
  • 2.9k Преглеждания

НАП проверява фирми, свързани със създателя на партия „Величие” Ивелин Михайлов
НАП проверява фирми, свързани със създателя на партия „Величие” Ивелин Михайлов. Това съобщи на пресконференция в Димитровград изпълнителният директор на агенцията Румен Спецов.



Окончателно: ДПС е с категорична победа в област Кърджали
ДПС е категоричният победител в област Кърджали, както на изборите за Народно събрание така и за Европарламент. Данните бяха обявени късно снощи от Районната избирателна комисия.


В Смолянска област - 2 депутатски места за ДПС, по 1 за ГЕРБ и "Величие"
Д-р Красимир Събев от ГЕРБ-СДС със сигурност ще е депутат в 50-тото Народно събрание от Смолянски избирателен район. Той спечели най-много преференции. Две депутатски места ще има ДПС. Четвъртият мандат отива при новата формация "Величие". Какво мислят смолянчани за изборните резултати, вижте.


Личните карти, заявени като експресна поръчка, ще се получават само в София
Личните карти, заявени като експресна поръчка, вече ще се получават само в София. Промяната влиза в сила от понеделник. Тогава стартира и централизираното персонализиране на документите, които ще съдържат биометрични данни и по-добра защита против фалшификации.


Стотици деца се включиха в инициативата "Не сте сами" за борба с наркотрафика на Агенция "Митници"
Най-употребяваният наркотик сред младите хора е марихуаната. Това стана ясно по време на инициативата „Не сте сами“ в Димитровград. Кампанията запознава учениците с опасността от употребата на наркотици. Събитието е под патронажа на кмета Иво Димов.


БЧК започна раздаването на хранителни и хигиенни продукти от втория транш по операция „Подкрепа“
Започна раздаването на хранителни и хигиенни продукти от втория транш по операция „Подкрепа“. Средствата са отпуснати в изпълнение на Европейската програма за храни и основно материално подпомагане. Над 4000 лица в Хасково имат право на пакетите.


Започна кандидат-студентската кампания в РЦДО - Хасково към УНСС
Кандидат-студентската кампания в Центъра за дистанционно обучение към УНСС в Хасково започна. Документи се приемат намясто в учебното заведение и онлайн.


36 градуса отчетоха днес термометрите в Хасково
36 градуса отчетоха днес термометрите в Хасково. Необичайно горещо ще бъде и утре. В областта е обявен жълт код за опасно топло време. Какви мерки е взела общината и как се справят хората, вижте.



Държавният архив в Кърджали награди заслужили потребители, сред тях е и екипът на еТВ
По повод 9-ти юни Международният ден на архивите, териториалното поделение на Държавната агенция в Кърджали връчи грамоти на заслужили читатели, потребители и приятели на архива. Екипът на еТВ също бе отличен.


Школа "Дъга" представи годишната си изложба със 130 картини
Школа „Дъга“ към Младежки център - Хасково представи годишната си изложба. В нея са подредени 130 картини, дело на възпитаниците на кръжока и рисувани през целия творчески сезон.


Отдавна непоказвани платна на Димитър Киров са подредени в Художествената галерия в Смолян
Емблематични платна на Димитър Киров - ДИ КИРО са подредени в Художествената галерия в Смолян. Куратор на изложбата е художникът Петър Пиронков, а почитателите на изобразителното изкуство могат да я видят до 18 октомври.


Ученици показаха майсторско управление на велосипед
Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково показаха майсторско колоездене на състезание, организирано от учебното заведение. Надпреварата е посветена на Националния ден на безопасността на движение по пътищата, който ще отбележим на 29 юни.


Делчо Корчев: Сезонът беше труден и дълъг
„Сезонът беше труден и дълъг“. Това заяви за еТВ членът на Управителния съвет на „Саяна Хасково“ Делчо Корчев. Според него кампанията е била успешна. Но има болка и огорчение, че тимът не успя да спечели титлата в Трета Югоизточна лига.


Хасково е домакин на квалификации за националния отбор по бадминтон
Хасково е домакин на вторите квалификации за националния отбор по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. Днес и утре в спортен комплекс „Спартак“ ще се реши кой ще участва на Европейското първенство, което е през месец септември в Полша.


Коментари

Гледайте също