Новини 12 June 2024

  • 12 June 2024
  • 2.7k Преглеждания

22-годишен се опита да пренесе през границата три килограма и половина кокаин
22-годишен български гражданин е задържан на ГП „Капитан Андреево“ в опит да пренесe през границата 3 кг. и 510 гр. кокаин. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.



Ангел Марков е новият заместник-директор на ОДМВР - Хасково
Комисар Ангел Марков е новият заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Хасково. Той е назначен за срок от 1 година със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Марков работи в системата от 2015-та година, а последно е бил началник  на сектор “Противодействие на криминалната престъпност“. Награждаван е многократно. Днес той бе представен пред служителите на полицията.


Ремонтират улици в димитровградския кв. "Черноконево" за близо 11 млн. лв.
Община Димитровград обяви обществена поръчка за ремонт на улици в кв.“ Черноконево“. Прогнозната стойност е близо 11 млн. лв, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 юли.


Лекарите очакват увеличение на болните от туберкулоза след Ковид пандемията
7 нови случая на туберкулоза са регистрирани през първите 5 месеца на годината в хасковската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Това съобщиха на пресконференция здравните власти. Специалистите очакват увеличение на заболяването след Ковид пандемията.


РИОСВ - Хасково издаде 10 акта през май за неспазване на екологичното законодателство
Десет акта за установени нарушения на екологичното законодателство са съставили през месец май от РИОСВ – Хасково. Най-много шест на брой са глобите по Закона за опазване на околната среда, три акта са по Закона за водите и един по Закона за биологичното разнообразие.


Над 95% е раздаваемостта в Кърджали на хранителните пакети от Европейския социален фонд
Близо 14 500 души в област Кърджали ще получат хигиенни материали по програмата на Европейския социален фонд. Хранителните продукти от първия транш са раздадени почти на 100%.


Зрелостниците в област Кърджали са с по-добри резултати на матурата по БЕЛ в сравнение с минали години
По-добър успех на матурата по БЕЛ отчитат от Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали в сравнение с предходни години. При втората задължителна матура резултатите се запазват.


728 десетокласници се явиха на НВО по математика в Смолянска област
728 десетокласници от Смолянска област се явиха на националното външно оценяване по математика. Изпитът e преминал нормално, съобщиха от Регионалното управление на образованието.



Летни занимания за деца организира Регионалната библиотека в Смолян
За поредна година Регионалната библиотека в Смолян организира летни занимания за деца до 11 години. Те стартират на 17 юни и ще се провеждат в Детския отдел на библиотеката.


Хор "Орфей" ще проведе годишния си концерт в Кирковото училище
Годишният концерт на детски хор „Орфей“ ще бъде в Кирковото училище. Тази година от вокалната формация ще проведат и церемония по изпращане на абитуриентите си. Събитието ще бъде тази събота.


Близо 25 000 лв. събра благотворителна инициатива за лечението на Никол
Близо 25 000 лв. събра благотворителна инициатива в помощ на 8-годишната Никол. Тя се състоя в Градската градина, където имаше базар, множество забавления за децата и фотосесия. Каузата за лечението на детето обедини стотици хасковлии, а кампанията продължава.


20 млади колоездачи показаха майсторски умения в управлението на велосипед
Състезание по майсторско управление на велосипед се проведе в Димитровград. То се състоя на спортната площадка на Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров”. В него се включиха 20 деца и младежи от 8 до 19 годишна възраст.



Драма с дузпи прати „Свиленград“ в Трета Югоизточна лига
Драма с дузпи прати „Свиленград“ в Трета Югоизточна лига. Тимът се наложи над „Локомотив“ (Стара Загора) с 5:4.


С група от 15 борци от димитровградския клуб ще атакуват отличията на ДП за мъже
С група от 15 борци от димитровградския клуб ще атакуват отличията на държавното първенство за мъже. Надпреварата ще се проведе в Пловдив.



Коментари

Гледайте също