Новини 13 June 2024

  • 13 June 2024
  • 2.9k Преглеждания

Фалстарт на делото за смъртта на Йордан Бозуков, който беше убит на пътя от пиян шофьор
Фалстарт на делото за смъртта на 23-годишния Йордан Бозуков, който беше убит на пътя Хасково-Димитровград от пиян шофьор. Процесът беше отложен от Окръжен съд – Хасково, тъй като подсъдимият Лютви Хасан не е призован, а адвокатът му не се яви в залата.



Цистерна, пълна с газ, се преобърна на пътя Хасково-Харманли
Цистерна, пълна с газ, се преобърна на пътя Хасково-Харманли. Инцидентът се случи в късния следобед вчера. Днес тя все още не беше преместена.


Микробус прегази възрастен мъж в Чепеларе
90-годишен мъж беше прегазен и почина на място в Чепеларе. Инцидентът стана на крайречната улица в района на автогарата.


15 практики на лични лекари са закрити в област Хасково за последните 4години
15 практики на лични лекари са били закрити в област Хасково през последните 4 години. Това сочат данните на Регионалната здравноосигурителна каса. В повечето случаи това се е наложило, защото джипито е починало. Междувременно няма разкрити нови практики.


Завишен прием на пациенти с инфаркт в Многопрофилната болница в Кърджали
Ръст на пациентите със сърдечно-съдови проблеми отчитат от Многопрофилната болница в Кърджали. В повечето случаи става въпрос за хора с инфаркти.


Наемат 116 безработни за 4 месеца в Хасковска област
116 безработни лица ще бъдат наети на работа по Регионалната програма за заетост на област Хасково. Средствата, отпуснати за нея, са в размер на близо 470 000 лв. Парите ще бъдат разпределени по общини на база проектни предложения.


Потребителите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
Клиентите имат право да задържат плащането към търговеца, докато не получат касова бележка, напомнят от Националната агенция за приходите. През миналия летен сезон, само по черноморските курорти, НАП установи близо 1700 нарушения, от които 433 бяха неиздаване на фискален бон.


Ученици от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" посетиха лабораторията на ВиК - Хасково
Над 3000 проби от водата в област Хасково е отработила лабораторията на ВиК през миналата година. Стартирала е процедура структурата да бъде официално акредитирана. Днес ученици от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ посетиха мястото и влязоха в ролята на лаборанти.


Църквата „Св. Възнесение Господне“ в кърджалийското село Резбарци отбеляза своя храмов празник
Православната църква отбелязва един от най-големите си празници Възнесение Господне. В едноименния храм в кърджалийското село Резбарци бе отслужена литургия и водосвет.



Професионални шофьори от Смолян отпразнуваха Спасовден
Професионални шофьори от Смолян се събраха, за да отбележат празника си - Спасовден. 17 казана с курбан бяха раздадени за здраве и безаварийно пътуване.


Коментари

Гледайте също