Новини 14 June 2024

  • 14 June 2024
  • 3.6k Преглеждания

Четири квартала в Хасково останаха без вода заради авария в помпена станция Юг
Четири квартала в Хасково останаха без вода. Причината е голяма авария в помпена станция Юг. Наложи се на места да бъдат разположени водоноски.



31.4 литра на квадратен метър дъжд се изсипа днес в Хасково
31,4 литра на квадратен метър дъжд се изсипа за 6 часа днес в Хасково. Оранжев код за интензивни валежи бе издаден от Националния институт по метеорология и хидрология за 12 области в страната. Заради обилното количество вода улиците на Хасково заприличаха на реки, a екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагираха на сигнали за наводнени мазета.


Окончателно! БСП остава без депутат от Хасково, мандатът отива при ИТН
Окончателно! БСП няма да има народен представител от Хасково в 50-тото Народно събрание. Това става ясно от решението на Централната избирателна комисия. Мандатът отива при „Има такъв народ“.


ОбС-Хасково даде "зелена светлина" за концесията на езерото в парк "Кенана"
Общинският съвет на Хасково даде „зелена светлина“ за концесията на езерото в парк „Кенана“. След днешното решение местната администрация може да открие процедура за определяне на наемател. Идеята е бъдещият инвеститор да възстанови водното съоръжение, на което да има множество атракциони.


Николай Вълчев стана Почетен гражданин на Хасково
Николай Вълчев, който доскоро бе директор на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", стана „Почетен гражданин на Хасково". Решението бе взето след тайно гласуване на сесията днес. Народната певица Илка Александрова бе удостоена с „Почетен знак на Хасково“.


Населението на област Хасково е 207 114 души
С 325 души е намаляло населението в област Хасково за 2023 година в сравнение с 2022. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро-Юг. За периода са били родени 1617, а броят на починалите лица е 3 486.


17-годишният Мариян замина по спешност за Турция, семейството благодари на дарителите
17-годишният Мариян Давидов днес замина по спешност за лечение в Турция. Първоначалната сума за постъпването му в клиника е събрана, но благотворителните инициативи продължават. Семейството изказва благодарност на дарителите.


318 отлични оценки по БЕЛ в четвърти клас в смолянска област
Четвъртокласниците от смолянска област са втори по успех в страната на националното външно оценяване. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Отличните оценки по Български език и литература са 318, а по математика - 271.


Зоокът с пауни и гълъби радва посетителите на парк „Черноочене“ в едноименната община
Зоокът с пауни и гълъби радва посетителите на парк „Черноочене“ в едноименната община. Идеята е заимствана от един от парковете в град Сандански.


Арда Кърджали стартира лятната си подготовка с 20 футболисти
„Арда“ започна лятната си подготовка с група от 20 футболисти. На пресконференция спортният директор Ивайло Петков и треньорът Александър Тунчев посочиха целите пред отбора за новия сезон.


Хасково е домакин на финалите по хандбал за момичета до 12 години
Хасково е домакин на решителните хандбални срещи от шампионата за момичета до 12 години. Финалът е в неделя.


Коментари

Гледайте също