Новини 17 June 2024

  • 17 June 2024
  • 3.1k Преглеждания

В Хасково започна издаването на новите лични карти
Започна издаването на новите лични карти с биометрични данни в Паспортната служба в Хасково. Пред звеното през целия ден имаше опашки, но не заради промяната. Повечето чакащи бяха изселници от Турция, които искаха да подменят паспортите си.



Наплив от изселници пред Паспортната служба в Кърджали
Наплив от хора и пред Паспортната служба в Кърджали. Опашките традиционно се извиват в дните около Курбан Байрам.


Лек автомобил се самозапали в движение и изгоря до основи на пътя Димитровград-Хасково
Лек автомобил изгоря до основи на пътя от Димитровград-Хасково. При инцидента няма пострадали хора.


1969 седмокласници от област Хасково ще се явят на НВО по български език и по математика
1969 ученици ще се явят на НВО по български език и по математика след седми клас в област Хасково. Изпитите ще се проведат на 19 и 21 юни. Резултатите трябва да бъдат обявени до 2-ри юли.


Жътвата в община Димитровград започна
Кметът Иво Димов даде официален старт на прибирането на зърнената реколта в община Димитровград. Това стана с ритуално зажънване в землището на село Горски извор. Домакин на събитието беше земеделският производител Христо Павлов.


11 са заболелите от туберкулоза в Кърджали от началото на годината досега
11 са болните от туберкулоза от началото на годината досега в Кърджали. От 17 до 21 юни тече превантивна кампания, която има за цел ранното диагностициране на заболяването.


Паметник на свещеника, емблема за Родопите, Атанас Аролски беше открит в Хвойна
Бронзов бюст-паметник на отец Атанас Аролски беше открит в родопското село Хвойна. Инициативата е на жителите на населените места, за които е отговарял като свещеник. Автор е скулпторът Борис Сариков.


Арт школа "Колорит" представи годишната си изложба "Преплитане"
Школата по приложни изкуства „Колорит“ към НЧ “Заря“ представи годишната си изложба. Тя е озаглавена „Преплитане“ и включва над 200 картини. Експозицията е подредена във фоайето на РБ “Христо Смирненски“ и зала „Археология“ на РИМ-Хасково.


Много забави бяха организирани в празника "Здравей, ваканция" в Хасково
Детски празник „ Здравей, ваканция“ организира НЧ “Н. Й. Вапцаров“ в Хасково. В него бяха включени забавни игри и викторина с награди. Всяко дете имаше възможност да си направи собствен сладолед.


Благотворителният турнир за Мариян от Смолян събра 11 520 лева, кампанията продължава
11 520 лева бяха събрани по време на двудневния футболен турнир в помощ на Мариян Давидов от Смолян. 17-годишното момче вече е в клиника в Турция, но за лечението му трябват още средства. Затова кампанията продължава.


Спортист номер 1 на Хасково за миналата година Радослав Русев стана европейски шампион по кудо
Спортист номер 1 на Хасково за миналата година Радослав Русев стана европейски шампион по кудо. В Рим Русев победи представители на Грузия, Италия, Франция, а на финала се справи отново срещу състезател на Италия. Така той грабна титлата в надпреварата при мъжете в индекс 270.


СКБ „Димитровград“ триумфира в свободния стил на Държавното лично-отборно първенство за мъже
Спортен клуб по борба „Димитровград“ триумфира в свободния стил на Държавното лично-отборно първенство за мъже. Възпитаниците на Салим Наим и на президента Георги Петров натрупаха общо 161 точки в крайното класиране.


Над 130 състезатели се включиха в шампионата по мотокрос в Хасково
Над 130 състезатели се включиха в шампионата по мотокрос в Хасково. Сред призьорите имаше представител и на местния клуб „Тийм Масар“. Втори при 14-годишните се класира Теоман Масар.


Коментари

Гледайте също