Новини 19 June 2024

  • 19 June 2024
  • 3.1k Преглеждания

По 360 лева вземат председателите на секции от изборите на 9 юни
Започна изплащането на възнагражденията на членовете на секции от изборите на 9 юни. 1282-ма души са участвали в изборния процес. Общата сума на възнагражденията е 361 150 лева.



Повечето хасковлии няма да гласуват на предстоящите избори за общински съветници
Хасковлии са скептични и няма да гласуват на предстоящите избори за общински съветници на 23 юни. Това показа наша анкета, направена днес в центъра на Хасково. Според анкетираните новите местни парламентаристи ще бъдат същите като преди, затова нищо в града няма да се промени.



Вандалски посегателства затварят ползването на приключенския кът в парк "Марица"
Неизвестни изпотрошиха новоизградения екологичен приключенски кът в димитровградския парк "Марица". Вандалските прояви затварят ползването на любимото за игра на много деца място.


1912 седмокласници се явиха на НВО по български език и литература в Хасковска област
1912 седмокласници се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература в област Хасково. 57 ученици пропуснаха изпита. Във втората част децата трябваше да пишат преразказ върху „Изборът“ на Кристин Димитрова.



Община Хасково възнамерява да изгради паметник на Цар Иван Асен Втори
Община Хасково възнамерява да изгради паметник на Цар Иван Асен Втори. Монументът трябва да е готов до 2030 година, като за целта ще бъде обявен конкурс. Местната администрация ще сформира инициативна група, която да планира всички събития за отбелязване на 800 години от битката при село Клокотница.



Ръст на пациентите с белодробни заболявания в болницата в Кърджали
Ръст на пациентите с белодробни заболявания отчитат от Пневмофтизиатричното отделение на болницата в Кърджали. Повечето от хората са с тежки пневмонии вследствие на вирусни или бактериални инфекции.


Смолян празнува 64 години от обявяването си за град
Смолян чества 64 години от обявяването си за град. През 1960 г. с указ се постановява сливането на трите селища Смолян, Райково и Устово.


Младите таланти на Компютърна школа "Вале" с поредни отличия от световен конкурс
Възпитаниците на компютърна школа „Вале“ към НЧ “Заря“ с поредни награди от световен конкурс. Този път младите творци са били отличени сред 45 000 участници в Република Северна Македония.


Музеят в Кърджали организира образователно-развлекателната инициатива „Лято в музея“
За поредна година в Кърджали ще стартира образователно-развлекателната инициатива „Лято в музея“. Тя е насочена към децата и има за цел да ги ангажира с полезни занимания, свързани с историята и природата.


В Смолян деца влязоха в ролята на журналисти
В Смолян деца от Образователния център в града се запознаха с професията журналист. Много от тях обаче вместо репортери, предпочетоха да застанат зад камерата на оператора.


Божидар Саръбоюков ще участва на пореден турнир през сезона
Божидар Саръбоюков ще участва на пореден турнир през сезона. Тази седмица той ще пътува до Гърция.


Петима футболисти се разделят с „Родопа“
Петима футболисти се разделят с „Родопа“. Това обявиха от клуба. Тимът ще изиграе пет контроли.


Коментари

Гледайте също