Новини 20 June 2024

  • 20 June 2024
  • 3.4k Преглеждания

Бюлетините за местните избори пристигнаха в Хасково
Бюлетините за местните избори пристигнаха в Хасково. Те са 85 000 на брой. Книжата бяха разтоварени в сградата на местната администрация, където ще се съхраняват.



Обраха денталната клиника на ул. "Добруджа" в Хасково
Обраха денталната клиника на ул. „Добруджа“ в Хасково. Крадецът е задигнал 6000 лева от чекмедже на третия етаж. Неизвестното засега лице се издирва.


Живущите на ул. "Пионер" в Хасково се оплакват от ВиК-авария и рушащ се път
Живущите на ул. „Пионер“ в Хасково се оплакват от ВиК-авария и рушащ се път. Хората са подавали сигнали и до ръководството на водното дружество, и до местната администрация, но без резултат. Какво още споделиха потърпевшите, вижте в репортажа.


Община Хасково обяви обществена поръчка за саниране на 11 блока
Обществена поръчка за саниране на 11 блока в Хасково обяви местната администрация. Прогнозната стойност е над 9 милиона лева. Търгът се обявява по Закона за обществените поръчки в условията на неосигурено финансиране.


Кандидат-студентската кампания в Хасково е в разгара си
Кандидат-студентската кампания в Хасково е в разгара си. Началната и предучилищната педагогика за поредна година са най-желаните специалности от хасковските зрелостници.



Актуализация на данъци и такси предвижда оздравителният план на община Кърджали
Над 32 милиона лева са натрупаните задължения на община Кърджали до 2023-та година. За да се справи със ситуацията, местната администрация е подготвила оздравителен план. Той предвижда актуализация на данъци и такси, безлихвен заем и други мерки. Параметрите му бяха представени на публично обсъждане.


Ремонтираха стария приют за безстопанствени кучета в Кърджали
Обновиха стария приют за безстопанствени животни в Кърджали. Идеята е той да се използва до изграждането на новия, като в него ще бъдат прибирани агресивни и болни кучета.


В Смолян от Бюрото по труда разясниха на работодатели новите програми за наемане на служители
Бюрото по труда в Смолян представи новостартирани програми за наемане на
служители пред работодатели. При всяка от мерките трудовото
възнаграждение и осигуровки се заплащат от държавата.


Езиковата гимназия в Смолян има 10 отличници на матурите
В Смолян на официална церемония връчиха дипломите на зрелостниците от Езикова гимназия „Иван Вазов“. Випускът завършва с десет отлични оценки от матурите. Награди получиха и участниците от гвардейския отряд, който е единственият в областта.


Ансамбъл "Златна Тракия" заминава за Световен музикален и танцов фестивал в Нидерландия
Ансамбъл „Златна Тракия“ единствен ще представи България на Световен танцов и музикален фестивал в Нидерландия. Хасковлии ще бъдат на една сцена със състави от 11 колоритни държави, сред които Гана, Монако и Кения.


През 2024-та има два най-дълги дни в годината
Посрещаме най-ранното лятно слънцестоене от близо 230 години насам. То ще настъпи малко преди полунощ. През 2024-та ще има не един, а цели два най-дълги дни в годината. За Хасково те са с продължителност 15 часа и 14 минути.


„Саяна Хасково“ ще изиграе пет контроли по време на предсезонната си подготовка
„Саяна Хасково“ ще изиграе пет контроли по време на предсезонната си подготовка. Първата проверка е на 6 юли.


„Арда“ привлече защитник
„Арда“ привлече защитник. Към клуба се присъедини Илкер Будинов.


Коментари

Гледайте също