Новини 2 July 2024

  • 2 July 2024
  • 3.2k Преглеждания

Хасковски аптеки спират работа в знак на протест
Аптеките в област Хасково излизат на протест. Част от тях ще спрат работа за половин час на 4-ти юли. Недоволството е провикарано от промени, които ще доведат до значителни затруднения, както за фармацевтите, така и за пациентите.Три филма на хасковските историци са били скандално дисквалифицирани от Международния фестивал в Шумен
Три хасковски филма, сред които „Безсмъртие в камък“, посветен на откриването на тракийската гробница край село Александрово, са били скандално отстранени от Международния фестивал на любителските исторически филми в Шумен. За това алармираха от РИМ в Хасково.Изграждат нови ракетни площадки за противоградна защита в Хасковска област
Оранжев код за валежи и гръмотевични бури е обявен в Хасковска област за сряда от Националния институт по метеорология и хидрология. Готови ли са от регионалната дирекция за борба с градушките да защитят посевите в региона, вижте.


Тече ремонт на пътя между Хасково и с. Манастир
Ремонтират пътя между Хасково и село Манастир. Едната лента е затворена за движение. Рехабилитацията е на стойност 132 000 лв., а средствата са отпуснати от Агенция "Пътна инфраструктура".


Над 58 тона фалшиви перилни и почистващи препарати бяха унищожени под митнически контрол
Над 58 тона фалшиви перилни и почистващи препарати бяха унищожени под митнически контрол. Контрабандните стоки са задържани на Капитан Андреево.


"Възраждане" ще бъде остра опозиция в ОбС-Хасково
„Възраждане“ ще бъде остра опозиция в Общинския съвет на Хасково. Това заявиха на пресконференция от политическата формация. Според представителите на хасковската структура купеният и корпоративният вот са големите победители на местните избори.


Общински съвет в Смолян вдигна с 15% заплащането на председателите на комисии
В Смолян Общинският съвет увеличи с 15% възнаграждението на председателите на комисии. В същото време всеки месец председателят на местния парламент се налага да санкционира съветници за неявяването им на работа.


Ръст на резултатите от НВО в 7 клас отчитат в област Кърджали
Резултатите от Националното външно оценяване подреждат седмокласниците от област Кърджали на едно от средните нива в страната. В сравнение с миналата година има леко завишение.


Реализират граждански инициативи в община Хасково с до 3000 лева
Започна гласуването по Програмата за граждански бюджети в община Хасково. Всички жители могат да се включат в избора като гласуват в онлайн платформата на Фондация ХАЛО до 31 юли.


Рок група "Конкурент" ще свири на "Хасково Рок 2024"
Класически рок музиканти и талантливи млади изпълнители от Хасково и Димитровград ще свирят на една сцена във фестивала "Хасково Рок 2024". Концертите ще се състоят на 5 и 6 юли на откритата сцена на СК „Спартак“.


Община Черноочене възражда къщата-музей в с. Пчеларово
Община Черноочене е подела инициатива за възраждане на къщата-музей в с. Пчеларово. Сградата е затворена повече от 20 години и в момента е в окаяно състояние.


Футболният "Димитровград" стартира предсезонната си подготовка
Футболният "Димитровград" стартира предсезонната си подготовка. Тимът излезе за първото си занимание на стадион "Миньор".С три нови попълнения "Родопа" стартира лятната си подготовка в Смолян
С група от 22-ма футболисти „Родопа“ стартира подготовката си. Три са новите попълнения, с които се подсили тимът.Коментари

Гледайте също