Новини 5 July 2024

  • 5 July 2024
  • 3.4k Преглеждания

Новоизбраните общински съветници на Хасково положиха клетва
Новоизбраните общински съветници положиха клетва на първото заседание на местния парламент в Хасково. То бе открито от заместник-областния управител Митко Петров. След тайно гласуване за председател бе избрана Таня Захариева от ГЕРБ.Румен Пехливанов официално встъпи в длъжност като областен управител
Д-р Румен Пехливанов е новият областен управител на Смолян, назначен с решение на Министерски съвет. Заместници са му Адриан Петров и Красимир Даскалов. Днес в областната управа се състоя официалното предаване на властта.


ДПС-Хасково с декларация заради твърденията за раздор
Областният съвет на ДПС в Хасково излезе с декларация относно събитията в партията. От местната структура заявяват готовност да запазят единството на ДПС.Две жени загинаха при катастрофа на АМ "Марица"
Две жени загинаха, а мъж е тежко пострадал, след катастрофа на магистрала „Марица“. Инцидентът стана в късния следобед вчера между Любимец и Свиленград. Хората са пътували в лек автомобил, който е самокатастрофирал. Изясняват се причините за инцидента, като една от версиите е спукана гума. По случая е образувано следствено дело, което е под ръководството на прокуратурата. Забраниха за използване питейната вода в село Бисер
От днес харманлийското село Бисер минава на водоноски. Ограничаването на употребата на питейна вода е във връзка с установени отклонения в качеството й след направени проби. Междувременно остава забраната за използване на водата за питейни нужди в селата Брягово, Александрово, Константиново и Поляново заради отклонения по множество показатели.Мащабен проект за подмяна на водопровод и канализация предстои да стартира в Девин
Изграждането на воден цикъл за близо 30 милиона лева ще стартира в Девин. Възложител на поръчката е "ВиК Холдинг" чрез смолянското дружество "ВиК".


Общински съветници в Кърджали настояват за обезопасяване на възлово кръстовище
Общински съветници от групата на ГЕРБ в Кърджали настояват за обезопасяване на възлово кръстовище в града. На мястото има засилен трафик и често стават инциденти.


71 служители на МВР-Хасково са наградени
71 служители на МВР-Хасково са с награди. Отличията им са връчени по повод професионалния им празник.


Над 50 души участват в поредното издание на Националния воден поход „Долна Марица“
Над 50 души участват в поредното издание на Националния воден поход „Долна Марица“. Началото бе поставено днес от Димитровград.


Тридневното кино-приключение „Предизвикателството“ вече е в Хасково
Тридневното кино-приключение „Предизвикателството“ вече е в Хасково. В рамките на инициативата звезди от българското кино провеждат майсторски класове за младежи с интереси в седмото изкуството. Инициативата има и състезателен характер.


Започна "Лято в библиотеката" в Хасково
Със забавни игри, музика и танци започна традиционната инициатива „Лято в библиотеката“ в Хасково. Програмата ще продължи до края на август и ще включва срещи с различни професии, четене на книги и интерактивни игри.


Етнографски работилници и ателиета по рисуване се организират в Младежкия център
Етнографски работилници и ателиета по рисуване се организират в Младежкия център. Те са част от лятната програма за децата на Хасково и ще се провеждат до средата на месеца.


В рамките на три дни в Кърджали ще се проведе фестивалът „Дни на приятелството“
За първи път в Кърджали ще се проведе фестивал под мотото „Дни на приятелството“. Той ще зарадва жителите и гостите на града с различни спортни и музикални мероприятия.


„Саяна Хасково“ си намери нов вратар
„Саяна Хасково“ си намери нов вратар. Към клуба се присъедини опитният страж Илия Николов.


Георги Георгиев триумфира на Държавното първенство по тенис
Георги Георгиев триумфира на Държавното първенство по тенис. Свиленградчанинът победи на финала Калоян Шиков.


Коментари

Гледайте също