Новини 8 July 2024

  • 8 July 2024
  • 2.3k Преглеждания

Освен че има манган, водата в хасковското село Брягово е вече и радиоактивна
Заради наличието на манган забраниха за пиене и готвене водата в пет села от три общини в Хасковска област. С влошено качество е питейната вода в Брягово, Александрово, Константиново, Поляново и Бисер. Освен, че е налице почти цялата Менделеева таблица, животворната течност е и радиоактивна, става ясно от заповедта на РЗИ.Започна изплащането на по-високите пенсии в Хасково
Опашки от възрастни хора се извиха в първия ден от изплащане на актуализираните пенсии в Хасково. Увеличението върху трудовите възнаграждения е 11%, като новият минимален размер на пенсията за стаж и възраст е 580 лв. Доволни ли са хората, вижте в репортажа.


Кандидат-гимназистите подават документи за първо класиране в средните училища до 10 юли
От днес започна подаването на документи за кандидатстване в гимназиите. Изпращането на заявления може да бъде направено по електронен път или на място в едно от определените училища-гнезда. Първо класиране ще бъде обявено до 12 юли.


Обявиха конкурс за началник на РУО - Хасково
Обявиха нов конкурс за началник на Регионалното управление на образованието в  Хасково. Това е втората поред процедура в рамките на една година.


Слаб интерес към ваксинацията на бременни срещу коклюш в Кърджали
Слаб интерес към ваксинацията на бременни срещу коклюш в Кърджали. Два месеца след старта на кампанията към РЗИ са се обърнали едва две жени.


Панорамна вишка "Лиса гора" край Могилица е най-новата туристическа атракция в района на Смолян
Нова атракция панорамна вишка предлагат в началото на летния сезон на гостите си от Туристическо дружество "Крепостта" в родопското село Могилица. Тя е изградена на връх Лиса гoра на 7 километра от населеното място.


Смолян отново е домакин на Родопи Филм Фест, прожекциите са безплатни
Смолян отново ще е домакин на Международния документален „Родопи филм фест“. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година и ще очаква своите зрители от 11 до 14 юли.


Възстановка на традиционната жътва бе показана в музея „Гърнатскине конаци“ край Момчилград
В интерактивния музей „Гърнатскине конаци“ край Момчилград бе направена възстановка на традиционната жътва. За по-голяма автентичност жътварите бяха облечени в носии.7-годишният Александър беше най-малкият участник в регатата по р. Марица
Организирането на международен воден поход по река Марица е една от идеите, които може да се реализират през следващата година. Това заяви кметът на Димитровград Иво Димов. За втора поредна година той се включи в регатата „Долна Марица“. Градоначалникът допълни, че по проект за трансгранично сътрудничество ще бъдат закупени нови каяци.


Коментари

Гледайте също