Новини 12 July 2024

  • 12 July 2024
  • 4.2k Преглеждания

Хасковска област пламна, обявиха частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград
Три нови пожара избухнаха на територията на Хасковска област. Пламъците са обхванали селата Горноселци, Срем и Студена. Областният управител Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград.



Хората по селата в Хасковска област не знаят кой от двамата лидери на ДПС да подкрепят
Народният представител от Хасково Мюмюн Мюмюн напусна парламентарната група на ДПС. Той зяви, че става независим и се влива в редиците на Ахмед Доган. Другият депутат от региона Станислав Анастасов пък застана зад Пеевски. Какво мислят симпатизантите на партията за ситуацията, вижте.


Мнението на хората в Кърджали за проблемите в ДПС
От апатични, през позитивни, до крайно разочаровани са жителите на Кърджали по отношение на проблемите в ДПС. Повече вижте в анкетата, подготвена от екипа ни в родопския град.


Две паралелки се закриват в училищата в Хасковска област след първото класиране в гимназиите
Две паралелки се закриват в училищата в Хасковска област след първото класиране в гимназиите. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Едната е в Ивайловград, другата в Димитровград.


Младежи са проникнали с взлом в хранилището на Историческия музей в Димитровград
Младежи са проникнали с взлом в хранилището на Историческия музея в Димитровград. След проверка от страна на полицаите не са установени откраднати вещи. Извършителите на деянието са заловени. Предстоят да бъдат монтирани камери и датчици на сградата.


Община Смолян стартира изграждането на Младежки център
Община Смолян стартира изпълнението на проект за изграждане на Младежки център. Той се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост, а общата му стойност е 3 милиона и 700 хиляди лева.


Над 31 хиляди души работят в частния и държавния сектор в Смолянска област
31 хиляди и 300 е броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в първите месеци на тази година в Смолянска област. Това съобщиха от отдел "Статистически изследвания". Спрямо края на 2023-та година има увеличение с 0.8%.


Общинският басейн в Димитровград е предпочитано място в летните жеги
Оранжев код за температури над 40 градуса бе обявен днес в Хасковска област. Горещото време ще се задържи и през следващите дни. За да преживеят по-лесно жегите много от хората решават да се разхладят в местните басейни. Какви са правилата по водните обекти и има ли инциденти, вижте в репортажа.


Деветгодишните Ердем и Виктория от Кърджали са запалени колекционери
Две деветгодишни деца от Кърджали са превърнали своето хоби в страст още отсега. Те вече имат и свои колекции. За тях и заниманието им, разказваме сега.


Делчо Корчев: Очакваме един по-добър сезон
„Очакваме един по-добър сезон“. Това заяви членът на Управителния съвет на „Саяна Хасково“ Делчо Корчев в интервю за еТВ. Срещнахме се с него във връзка със започналата подготовка и предстоящото ново футболно първенство.


Иван Георгиев ще преследва втора поредна титла на Универсиада по силов трибой
Световната титла по силов трибой при мъжете. Това е мечтата, която иска да сбъдне за в бъдеще 19-годишният Иван Георгиев. Преди това обаче пред хасковлията има още предизвикателства. Най-скорошното от тях е световната Универсиада в Естония.


Коментари

Гледайте също