Новини 19 July 2024

  • 19 July 2024
  • 4k Преглеждания

Отмениха бедственото положение в Свиленград, Ивайловград и Тополовград
Обявеното със заповеди на областния управител на Хасково бедствено положение за общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград се отменя. Причината - пожарите в трите общини или са потушени, или са овладяни. С друга своя заповед Мехмед Атаман забранява косенето на трева и машинно почистване на пасища и обработваеми земи в периода от 18 юли до 18 август. Забранява се още балирането и извозването на сено и слама след 11 ч.



Огънят в Харманли унищожи ферма с 250 животни, 10 вили и производствени халета
Огънят в Харманли унищожи ферма с над 200 овце, 10 вили и производствени халета. Комисия към общината започна опис на щетите.



Пожар унищожи близо 500 дка горска местност около стамболовското село Малък извор
Пожар пламна в гористата местност между селата Криво поле и Малък извор. В ранния следобед днес огънят бе локализиран, а на мястото останаха да патрулират екипи на Пожарната.


Пожар край пътя между Хасково и село Узунджово
Пожар избухна днес и край пътя между Хасково и село Узунджово. Пламъците горяха в близост до търговски обекти.


Задържаните за незаконна търговия с оръжие в Димитровград направиха самопризнания
Районен съд – Димитровград остави за постоянно в ареста двамата задържани в оръжейната афера, разкрита от ГДБОП. Димитър Кехайов и Николай Колев са обвинени в незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси и търговия с тях.


Отчитат ръст на бездомните кучета в Хасково след последното преброяване
Ръст на броя на бездомните кучета в Хасково отчитат местните власти. Преброяването се извършва в изпълнение на Националната и Общинската програми за овладяване на популацията. Увеличението е с 15 животни.



Ремонтират цялостно осем улици в Кърджали
Стартира основен ремонт на 8 улици в Кърджали. След приключването му ще бъдат рехабилитирани още 9 пътни отсечки. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 23 милиона лева.


Седем пъти по-малко приходи за 2023 г. отчетоха от Пазара на производителите в Кърджали
Близо седем пъти по-малко приходи отчетоха от Общинското предприятие „Пазар на производителите“ в Кърджали за 2023-та в сравнение с предходната година. Отчетът бе представен на сесия на Общинския съвет.



11 училища в Смолян ще са с нови директори наесен
11 основни и средни училища в Смолянска област ще имат нови директори. Конкурсите са обявени със заповед на началника на РУО, а срокът за подаване на документи е до 19 август.



Временно спряха да събират такси от новите зони за платено паркиране в Смолян
От днес община Смолян няма да събира такси от новите зони за платено паркиране. Спирането е временно, докато съдът се произнесе по казуса, съобщи кметът Николай Мелемов.


Митницата унищожи близо 840 000 стоки, имитации на световноизвестни марки
Близо 840 000 артикула на над 20 световноизвестни бранда бяха унищожени под контрола на Агенция „Митници“. Стоките са задържани от началото на годината до момента при проверки на граничен пункт „Капитан Андреево“.



Стартира Националният младежки конкурс на НСОРБ
Националното сдружение на общините на Република България обявява младежкия конкурс „Аз за моята община: зелени идеи - чисти общини“. Участниците в него трябва да предложат идеи за насърчаване на разделното събиране на отпадъци.


Коментари

Гледайте също