Новини 23 July 2024

  • 23 July 2024
  • 4k Преглеждания

Задържаният с огромен арсенал бивш полицай заяви, че колекционирал оръжия
Окръжен съд – Хасково потвърди решението на Районен съд - Димитровград и остави за постоянно в ареста двамата задържани за незаконно притежание и търговия с оръжие. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Утре е крайният срок за записване след второ класиране в хасковските гимназии
267 ученици са приети на второ класиране в гимназиите в Хасковска област. Утре е крайният срок за подаване на заявления за записване. След първо класиране са били приети 1409 седмокласници. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието.


Близо 600 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за ученици са подадени в Социално подпомагане - Хасково
„Социално подпомагане“ - Хасково приема заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за осмокласници. По традиция подаването на документите стартира малко по-късно заради кандидатстването на учениците в гимназии. Междувременно повече от 500 семейства с деца между 1-ви и 4-ти клас вече са кандидатствали за сумата от 300 лв.



Ударно строят обходен път на Рудозем, който ще е връзка към бъдещия граничен пункт „Елидже“
Започна изграждането на обходен път на Рудозем, който ще свързва региона с бъдещия граничен пункт Рудозем-Ксанти. Трасето е с дължина 2.4 километра и ще струва близо 9 милиона и 300 хиляди лева.


В Смолян тече „ремонт на ремонта“ на асфалтирани миналата есен улици по т.н. „воден цикъл“.
В Смолян разкопават и ремонтират улици, които са асфалтирани преди по-малко от година по т.н. воден цикъл. Това се случва вследствие на некачествения основен ремонт, след който дори настилката на централни улици в града пропада. Всички гледни точки по проблема, разгневил смолянчани, събраха кореспондентите ни.


РИОСВ-Хасково и Полицията спасиха от плен 8 сухоземни костенурки
8 костенурки са били освободени от клетка в частен дом в хасковското село Узунджово. Спасителната акция е на Регионата инспекция по околната среда и водите и Полицията. Животните са защитен вид, а бракониерите може да получат като наказание до 3 години затвор.


90-годишна жена от Кърджали дари средства в помощ на пострадалите от пожарите
90-годишна жена от Кърджали дари средства в помощ на пострадалите от пожарите в България. За подбудите и примера й, разказваме сега.


Откриха 15-тото издание на международната среща „Момчилград винаги в сърцето ми“
Откриха 15-тото издание на международната среща „Момчилград винаги в сърцето ми“. Мероприятието ще се проведе в рамките на шест дни.



Младите краеведи от РБ “Хр. Смирненски“ посетиха Кирковото училище в Хасково
Младите краеведи на РБ “Хр. Смирненски“ посетиха Кирковото училище и научиха интересни факти за къщите музеи в Хасково. Занятията в отдел „Краезнание“ ще се провеждат всеки вторник до края на август.


Габриела и Стефани Стоеви стартират на олимпиадата срещу състезателки от Хонконг
Габриела и Стефани Стоеви стартират на олимпиадата срещу състезателки от Хонконг. Първата среща на българките е на 27 юли.


Футболният „Димитровград“ привлече нападател
Футболният „Димитровград“ привлече нападател. Към тима се присъедини Валентин Иванов.


Коментари

Гледайте също