Новини 24 July 2023

  • 24 July 2024
  • 3.9k Преглеждания

Частна фирма отказва да напусне общински имоти, които ползва под наем в Хасково
Фирма, собственост на майката на съдия от Хасковския административен съд, отказва да освободи три офиса, намиращи се в сградата на Младежки център – Хасково.  Става въпрос за „Тракия импекс“ ЕООД. Казусът ще бъде разгледан на сесията на Общинския съвет в петък.



Кърджали и Смолян id с нови областни управители, освободиха предходните само месец след назначаването им
Кърджали и Смолян са с нови областни управители. Рокадата идва, след като само преди месец на постовете бяха назначени Ресми Мурад и Румен Пехливанов. След свое заседание днес Министерски съвет реши губернатор на Кърджали отново да стане Никола Чанев, а на Смолян –Захари Сираков . Прави впечатление, че двамата освободени са привърженици на Ахмед Доган, които го подкрепиха при раздора с Пеевски в ДПС.


Пунктовете за технически прегледи все още издават стикери с чип въпреки решението на ВАС
Пунктовете за технически прегледи в Хасково все още издават екостикери с чип, въпреки че Върховният административен съд отмени това. Мярката бе въведена през 2021-ва година с цел да ограничи силно замърсяващите автомобили.


Заложеното по проект трасе за обходен път на Кърджали може да бъде променено
Заложеното по проект трасе за обходен път на Кърджали може да бъде променено. Причините са свързани с проблемни зони в някои части на терена, на който трябва да бъде изграден пътя.


След пожара в землището на село Добрич кметът на Димитровград предлага пакет от превантивни мерки
След пожара в землището на село Добрич кметът на Димитровград предлага пакет от превантивни мерки за намаляване риска от бедствия. Документът, който ще бъде разгледан на сесията на Общинския съвет, има четиринадесет точки, включващи анализи и предприемане на конкретни стъпки по изграждане и поддържане на системи за наблюдение, ранно предупреждение и оповестяване.



30 смолянски огнеборци са участвали в потушаването на пожари в страната
Трийсет огнеборци от смолянската противопожарна служба участваха в гасенето на пожари в страната, включително и в Хасковска област. Дирекцията е в пълна готовност за борба с горските пожари. С каква техника разполагат предвид силно пресечения терен в Родопите, подробности от кореспондентите ни.


Хасковски доброволци стартираха и акция в помощ на пострадалите от пожарите в региона
„Спасителен клуб за бъдеще“ - Хасково стартира благотворителна кампания в помощ на пострадалите при пожарите в областта. Много доброволци от формированието се включиха в погасяването на огъня на най-невралгичните места. За мисията да си доброволец при бедствия, разказваме сега!


Мъртва риба е осеяла бреговете на яз.“Студен кладенец“ край Кърджали
От няколко дни водите на язовир „Студен кладенец“ край Кърджали изхвърлят по бреговете на водоема мъртва риба. От РИОСВ Хасково са взели проби на водата, за да се установи причината.


Тракийският университет открива изнесено обучение за български и чуждестранни студенти в Свиленград
Тракийският университет открива изнесено обучение за български и чуждестранни студенти в Свиленград. То ще стартира през есента и ще предлага 7 специалности. Кандидатите могат да подават документи до 15 август в общинската администрация.


Смолян е домакин на младежки обмен
От днес Смолян е домакин на международен младежки обмен. В него участват ученици от Турция и Унгария. Целта на проекта е смолянските младежи да осъществят връзки с техни връстници от тези държави.


Хор "Орфеей" с награда от фестивал в Северна Македония
Хор “Орфей” се завърна с награда от XI младежки хоров фестивал в Охрид. Той се проведе в рамките на 4 дни. Хасковските певци бяха на една сцена с формации от Румъния и Полша.


Георги Пеев се окичи с 4 златни медала на Европейското първенство за трансплантирани
Георги Пеев се окичи с 4 златни медала на Европейското първенство за трансплантирани. Шампионатът се провежда в Португалия.


Кой е първият състезател от Хасковска област, участвал на Олимпиада?
В навечерието сме на 33-те летни олимпийски игри. В петък в Париж ще се проведе грандиозното откриване на големия спортен форум. През годините редица спортисти са представяли хасковския регион на Олимпиади. Кой обаче е първият състезател от областта, който е бил на летни игри, разказваме сега.



Коментари

Гледайте също