Новини 25 July 2024

  • 25 July 2024
  • 4.1k Преглеждания

Мъж заплаши кмета на Димитровград, барикадира се и извади арбалет пред полицаи
Мъж се барикадира и извади арбалет срещу полицаи, след като отправи заплахи към кмета на Димитровград Иво Димов. Екшънът се разигра тази сутрин на ул. „Панайот Хитов“. 50-годишният мъж е арестуван след преговори с органите на реда. Градоначалникът на Димитровград отказа коментар.



Задържаха мъжа, повредил камери за видеонаблюдение в Димитровград
Задържаха мъжа, повредил камери за видеонаблюдение в димитровградския парк „Марица“. Той е стар познайник на полицията.


Двама души пострадаха при катастрофа в Хасково
Двама души пострадаха при катастрофа в Хасково. Инцидентът стана рано тази сутрин на кръстовището между бул.“Освобождение“ и ул. „Белоградчик“. От Пътна полиция съобщиха, че причина за произшествието е отнето предимство.


С нова високопроходима линейка се сдоби ЦСМП- Хасково
С нова високопроходима линейка се сдоби Центърът за спешна медицинска помощ в Хасково. Превозното средство е оборудвано с всичко необходимо и ще бъде използвано за предоставяне на спешна помощ на хора, които се намират на трудно достъпни места.


ВиК предупреждава, че водните ресурси в област Хасково намаляват
Водните ресурси в област Хасково намаляват, а качеството им не е добро. За това алармира ВиК. Дружеството е уведомило кметовете на всички общини за проблема. Призовават се гражданите да не използват водата за поливане, миене на улици или превозни средства.


Кметът на Димитровград: Трябва да се започне работа по смяна на напорния водопровод и ремонт на пречиствателна станция
Приоритетно трябва да се започне работа по смяна на напорния водопровод и ремонт на пречиствателна станция. Това заяви по време на сесията на Общинския съвет днес кметът Иво Димов.


Общинските съветници на Димитровград дебатираха по докладната за Общинска програма за закрила на детето
Съветниците на Димитровград приеха и останалите 23 точки от дневния ред на сесията. Най-продължителен бе дебатът по докладната за приемане на Общинска програма за закрила на детето за 2024 година.


Само след 23 дни смениха областния управител на Смолян
Поредна рокада на поста областен управител в Смолян. След само 23 дни, с решение на Министерски съвет, от длъжността бе освободен Румен Пехливанов. На негово място се връща предишният губернатор Захари Сираков.


Двама се борят за началник на РУО-Хасково
Само двама са кандидатите за началник на Регионалното управление на образованието в Хасково. Това са Силвия Касабова, която временно изпълнява длъжността, и главният юрисконсулт в структурата Йовка Кабова. В началото на годината също бе обявен конкурс и кандидатите бяха петима.


314 са свободните места в гимназиите след второ класиране
314 са свободните места за трети етап на класиране в 22 гимназии в Хасковска област. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Документи за участие могат да се подават на 26-ти и на 29-ти юли.


Обявени са конкурси за директори на 25 училища в област Кърджали
Обявените в област Кърджали конкурси за директори на училища са 25. Сред тях са и големите гимназии в областния център.


Организират благотворителен базар за Никол в кв."Болярово"
Благотворителен базар в подкрепа на Никол ще се проведе в хасковския кв. „Болярово“. Той се организира от местното кметство. В него ще се продават кулинарни изкушения и ръчно направени изделия. Инициативата ще бъде на 27-ми юли.


Инициативата „Лято в музея“ в Кърджали завърши с изложба
Инициативата „Лято в музея“ в Кърджали завърши с изложба. Творбите в нея са дело на всички деца, посещавали тази година образователно-развлекателните инициативи в културната институция.



Коментари

Гледайте също