Новини 29 July 2024

  • 29 July 2024
  • 5.6k Преглеждания

Жителите на хасковското село Николово са без вода вече осми ден
Жителите на хасковското село Николово се оплакват от липсата на вода в домовете си. Вече 8-ми ден чешмите им са пресъхнали. Хората не могат да се грижат за домакинството си. Причина за безводието е серия от ВиК-авари.



Ръст на измамените българи, търсещи работа в чужбина
Значително са се увеличили случаите през лятото на измамени българи с обещания за работа в Швеция и Канада, съобщават от Инспекцията по труда. Сред пострадалите са и жители на Хасково.


В бастиона на ДПС вече водят предизборни битки с призиви за подкрепа на Ахмед Доган
Все по-ярко се очертават двата лагера в ДПС. В област Кърджали активът на движението, който вече изрази позиция в подкрепа на Ахмед Доган, започна своите предизборни битки. Призиви се отправят от трибуни по време на празници.



Стартира кампания за безплатни изследвания за хепатит в Хасково
От 29 юли до 2 август изследват безплатно за хепатит в Хасково. Кампанията на РЗИ е по повод Световния ден за борба със заболяването, който по традиция се отбелязва на 28 юли.


С нов интериор хасковската Първа поликлиника посреща пациентите си
Всички общи части на хасковската Първа поликлиника са ремонтирани. Очаква се дейностите да приключат окончателно до няколко дни. Сега амбицията на ръководството на лечебното заведение е да се извърши цялостна рехабилитация и на фасадата на сградата.


По искане на МБАЛ – Смолян медицински хеликоптер транспортира пациент в тежко състояние
Медицински хеликоптер спаси гръцки велосипедист в Смолян. Той е
пострадал по време на тренировка на международно състезание по
колоездене в курорта Пампорово. Това е първата мисия на въздушната
линейка в региона.


Емблематичният египетски лешояд се завръща от ръба на изчезването
Рекорден брой от 35 заети гнездови територии от египетски лешояди бяха установени от Българското дружество за защита на птиците през тази година. Това е повратен момент за българската природозащита, след като повече от 40 години видът у нас намалява с бързи темпове и е изправен пред прага на изчезването.


ОУ “Пейо Яворов“ в Кърджали създаде своя музейна сбирка с над 70 експоната
Основно училище „Пейо Яворов“ в Кърджали има свой собствен мини музей. Той е създаден с образователна цел по идея на учителския колектив.


Близо 16 000 лв. събраха жителите на кв. "Болярово" в подкрепа на Никол
Близо 16 000 събра благотворителният базар в помощ на лечението на 8-годишната Никол. Той беше организиран от жителите на хасковския квартал „Болярово“, където живее момиченцето. В каузата индиректно се включи и състезателят по вдигане на тежести Карлос Насар.


Сестрите Габриела и Стефани Стоеви записаха победа и загуба в турнира по бадминтон от Олимпиадата
Сестрите Габриела и Стефани Стоеви записаха победа и загуба в турнира по бадминтон от Олимпиадата в Париж. В първия си мач българките се наложиха над представителки на Хонконг. Последва поражение от китайки. Утре, в решителен двубой за продължаване към елиминациите, Стоеви ще играят срещу състезателки от САЩ.


„Саяна Хасково“ постигна пореден успех в контролите си
„Саяна Хасково“ постигна пореден успех в контролите си. Тимът победи „Розова долина“.


Родопа” (Смолян) победи “Гигант” (Съединение) с 1:0
Родопа” (Смолян) победи “Гигант” (Съединение) с 1:0 в последната контрола от лятната си подготовка за шампионата на “Трета лига” – Югоизточна група. Срещата се игра на стадион Септември в Смолян


Титли за Хасково и Харманли от Националния шампионат по лека атлетика
Титли за Хасково и Харманли от Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години. Отличията спечелиха Мария Габрова и Ирен Саръбоюкова.


Възпитаници на КСО „Компас 1994“ с престижни класирания на Купа "България"
Възпитаници на Клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с престижни класирания в рамките на 48-то издание на Купа "България". Участие в тридневната надпревара записаха близо 1000 състезатели от страната и чужбина.


Коментари

Гледайте също