Новини 4 October 2024

  • 4 October 2024
  • 765 Преглеждания

В Кърджали стартира специализирана полицейска операция за купен вот
Специализирана полицейска операция, насочена към изборната търговия, стартира в Кърджали. Акцията е на база извършена оценка и анализ на предходните избори.



Първи сигнал за купуване на гласове в Хасковска област
Първи сигнал за купуване на гласове е регистриран в област Хасково. Това стана ясно от съвместен брифинг на Прокуратурата, МВР и ДАНС. От ОД на МВР потвърдиха и обясниха, че жалбата е за изборна търговия на територията на Симеоновград. В предходни избори от органите на реда са получавали подобен сигнал. Към момента тече разследване.



РИК - Кърджали назначи поименния състав на избирателните секции в областта
Две жалби за неправомерно използване на агитационни материали са постъпили в Районната избирателна комисия в Кърджали. Структурата е извършила проверки. Назначени са и съставите на избирателните секции.


Нова телефонна измама в Димитровград
Нова телефонна измама в Димитровград. Жертвата е 81-годишна жена.


Извършиха 38 проверки в училищни столове, бюфети и кетъринг фирми
38 проверки на училищни столове, пунктове за раздаване на храна и кетъринг фирми са извършили от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Акцията започна в началото на учебната година. Целта е да се гарантира качествена храна за децата. Проверките продължават.


30% спад в търсенето на дърва отчитат от горските стопанства в Смолянска област
Около 30 процента спад в продажбата на дърва за огрев отчитат горските стопанства в Смолянска област. Това се случва на фона на поевтиняването на твърдото гориво в региона.


С 66 000 лева ремонтират стълбище в Хасково
Предстои реконтрукция на стълбище, което осигурява достъп между хасковските улици: „Цар Симеон Велики“, „Граничар“ и „ Панорама“. През пролетта граждани сигнализираха, че съоръжението е в окаяно състояние и е опасно за минувачите. Сега от Общината са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.



Хасково в подкрепа на донорството
На 5 октомври Камбанарията в парк "Ямача" ще бъде осветена в зелено в знак на солидарност и подкрепа на донорството. Така община Хасково за поредна година ще се присъедини към инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи.


БДЗП организира наблюдение на птици в хасковския парк "Кенана"
Наблюдение на птици в парк „Кенана“ организират от Българското дружество за защита на птиците в Хасково. То ще се проведе утре, а сборният пункт ще бъде в началото на алеята.


Започна Националния конкурс "Народни будители" в Хасково
За 5-та поредна година обявиха Националния конкурс „ Народни будители“ в Хасково. Той е за презентация, стихотворение и есе. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас. Крайният срок за изпращане на творбите е 23 октомври.


В Смолян откриха изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на актьора Георги Палагачев.
Документална фотоизложба, посветена на 100 години от рождението на
актьора Георги Палагачев, бе открита в Държавен архив - Смолян. Артистът
е един от основателите на театралното изкуство в региона и носител на
два ордена „ Кирил и Методий“


"Саяна Хасково" приема "Родопа" в 10-ти кръг
„Саяна Хасково“ с домакинство през уикенда. Утре тимът посреща „Родопа“ (Смолян).


Коментари

Гледайте също