Новини 17 October 2024

  • 17 October 2024
  • 564 Преглеждания

Умъртвяват болни от шарка овце и кози в Узунджово
Констатираха огнище на шарка по дребните преживни животни в хасковското село Узунджово. Заболяването е установено в животновъден обект с 307 овце и 217 кози. Предприети са действия по хуманно умъртвяване и обезвреждане на животните.



Съдът отмени таксата за битови отпадъци за 2024 г. в Димитровград и Бодрово
Хасковският административен съд отмени такса смет в община Димитровград и село Бодрово за 2024 г. Според Темида Общинският съвет е определил по-висок размер от необходимия такъв за покриване на материално-технически и административни разходи по предоставяне на услугата.


Намериха 11 тетрадки с имена и числа по време на акцията срещу купен вот в Хасково
24 са задържаните в Хасковска област лица при акцията срещу изборната търговия на МВР. Трима са обявени за общодържавно издирване.


Хасковлии масово не получиха тестово съобщение от BG-Alert
Системата Bg-Alert в Хасково не сработи. Масово хората не получиха предупредителното тестово съобщение. Най-вероятно това се дължи на изключени настройки на тестовите сигнали на мобилните телефони.


Задържаха 700 кг. препарати за растителна защита в автобус на ГП "Капитан Андреево"
Над 700 кг. контрабандни препарати за растителна защита задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Те са намерени в багажа на автобус, управляван от български гражданин. На нарушителя е съставен акт.


Жителите на кирковското село Яковица недоволстват от лошото състояние на пътя
Жителите на кирковското село Яковица се събраха, за да изразят недоволство от състоянието на единствения път, водещ до населеното място. Хората настояват за цялостен ремонт и спиране на тежкотоварните автомобили, минаващи по него.


Педиатърът д-р Марио Янакиев е „Лекар на годината“ в Хасково
Педиатърът д-р Марио Янакиев е „Лекар на годината“ в Хасково. Той бе отличен с приза на официална церемония. За принос и развитие в медицината бяха наградени още 4-ма медици.


4600 деца от Хасково са получили силанти от началото на Националната програма
4600 деца от Хасково са получили силанти в рамките на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата. Данните са от началото на инициативата преди близо 14 години. Те бяха представени на семинар в областния град.


Благодарствен молебен ще бъде отслужен в строящата се църква „Свети Иван Рилски“ в Хасково
Благодарствен молебен ще бъде отслужен в строящата се църква „Свети Иван Рилски“ в Хасково. Службата ще бъде тази събота.


В Смолян пристигнаха командира на Сухопътни войски и посланика на Великобритания
С Ден на отворените врати и демонстрация на бойна техника и въоръжение 101-ви Алпийски полк отбеляза празника си. За официалната церемония в Смолян пристигнаха командирът на Сухопътните войски и посланикът на Великобритания.


Вековен бор в чернооченското село Пчеларово привлича туристи отблизо и далеч
Вековен бор в чернооченското село Пчеларово привлича туристи от близо и далеч. Той е обявен за защитен природен обект преди повече от 40 години.


В Смолян родопски занаятчии представят уникална изложба с ръчно направени творби
В Смолян родопски занаятчии представят в изложба ръчно изработени творби
и произведения. Инициативата е на Райковското читалище „Орфееви гори", което открива и представя все повече занаятчии от региона.



„Саяна Хасково“ излиза срещу „Спартак“ (Варна) на 29 октомври
„Саяна Хасково“ излиза срещу „Спартак“ (Варна) на 29 октомври. Мачът ще се играе в Хасково.


Коментари

Гледайте също