Новини 18 October 2024

  • 18 October 2024
  • 457 Преглеждания

Жители на Николово излязоха на протест заради безводие, заплашват с блокада на пътища
Десетки жители на хасковското село Николово излязоха на протест. Близо10 дни в населеното място няма вода. Хората са категорични, че ако до 4 дни проблемът не бъде решен, ще блокират пътя между Хасково и Кърджали.



Откриха второ огнище на шарка в Узунджово
Второ огнище на шарка по овцете е регистрирано в хасковското село Узунджово. Животновъдният обект е технологично свързан с фермата с първичното огнище на заразата. Предстои умъртвяването на още 313 животни.


220 000 бюлетини пристигнаха в Хасково за предстоящите избори
220 000 бюлетини за изборите на 27 октомври пристигнаха в Областна администрация – Хасково. Те са по-малко на брой от заявените от Районната избирателна комисия. Предстои изборните книжа да бъдат раздадени на общините.



260 000 бюлетини бяха доставени в Кърджали за вота
И в Кърджали получиха изборните книжа за вота на 27 октомври. Общият брой на бюлетините са 260 000.


Осъдиха петима служители на Автомобилна администрация – Хасково за подкуп
Петима служители на „Автомобилна администрация” - Хасково са осъдени на „пробация“ за подкуп. Това съобщиха от Окръжен съд – Хасково.


Общинският съвет на Димитровград свиква извънредна сесия заради нова сграда на Спешна помощ
Общинският съвет на Димитровград ще се събере за провеждането на извънредно заседание. На него ще бъде обсъдена само една точка, засягаща изграждането на помещение за филиала на Центъра за спешна медицинска помощ.


Петнайсет нови сестри започнаха работа в Смолянската болница
15 медицински сестри започнаха работа в Многопрофилната болница в Смолян. Това стана възможно след споразумение, подписано преди години между лечебното заведение и Тракийския университет.


Станислав Дечев взе две награди от церемонията "Кмет на годината 2024"
Кметът на Хасково Станислав Дечев стана „Кмет на годината“ в две категории в раздел голяма община. Градоначалникът на Ивайловград Диана Овчарова също получи отличие.


Откриха Международният конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково
Откриха Международният конкурс „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково. Тази година на сцената на театър „Иван Димов“ ще излязат 13 млади цигулари. Награждаването и галаконцертът ще са в неделя от 13 часа.



Британският посланик Натаниъл Копси бе на посещение в Езикова гимназия "Иван Вазов" в Смолян
Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Смолян посрещна британския посланик Натаниъл Копси. Той избра училището, за да представи проект на посолството "Посланик за един ден".


155 години от създаването си отбеляза Основно училище „Св. Иван Рилски“ в Хасково.
155 години от създаването си отбеляза Основно училище „Св. Иван Рилски“ в Хасково. По повод празника бе организирано пищно тържество с музикални и танцови изпълнения и рецитал в памет на патрона на учебното заведение.


Международен фото салон Пловдив гостува в Арт галерия „Кръг“ в Кърджали
Международен фото салон Пловдив гостува в Арт галерия „Кръг“ в Кърджали. Експозицията е част от програмата, посветена на празника на града.


Таня Иванова стартира успешно битката на двойки на турнир по бадминтон в Чехия
Таня Иванова стартира успешно битката на двойки на турнир по бадминтон в Чехия. Хасковлийката играе в тандем с Гергана Павлова.


Коментари

Гледайте също