Димитър Русев - Мутата - джазмен

В този епизод на предаването екипът среща госта с неговите приятели и колеги - кавалджията Теодосий Спасов, певеца Васил Петров, певицата Мария Арнаудова, барабаниста Иван Тонев и с брат му Щерю Щерев.

Димитър Панев-бизнесмен

В това издание на предаването гостува хасковският бизнесмен Димитър Панев. Той ще се срещне задочно със свои съученици и приятели, с треньора си по плуване, със своята майка и с двете си деца.

Мая Георгиева-инструктор и треньор

В това издание на предаването изненади на гостенката подготвят нейните приятели силвия Сергиева и Радослав Жеков, състезателят по аеробика Тихомир Баротев, Силви Данаилова, съпругът й Тихомир и синът й Радослав, както й нейната майка Христина Бечева.

Ана Димитрова-хореограф на ансамбъл „Хасково“

Преди 40 години тя създава ансамбъл “Чавдарче”, който по-късно е преименуван на “Хасково”. Стотици са танцьорите, излезли от нейната школа. 55 златни медала, три сребърни и един бронзов украсяват витрината в залата на ансамбъла. В най-силните си години групата наброява над 450 деца.

Нина Момчилова-поетеса

Нина Момчилова е учителка, поетеса и хуморист. Завършила е руска филология в Софийския университет. Издава 4 поетични и 3 хумористични книги. Хасковската публика я свързва най-вече с нейните проучвания на хасковския диалект, от които се раждат “Лафове и мурафети” и “Соо, ноо и я” ут Култучкина Мика. Тя получава наградата “Баш Каунь” на Академия Каунь през 2009 година.

Силвия Предова-актриса

В този епизод гостува актрисата от хасковския театър Силвия Предова. Екипът на предаването я среща с актьорите Любо Чаталов и Петър Влайков, с режисьора Съби Събев, с приятелката й Юлия Радева и дъщеря й Катерина.

Петко Василев-Балъка – диджей

В този епизод на предаването гостът, доайен на диджейте в България, споделя как е изградил кариерата си, кое е най-важното, за да бъдеш успешен и кое е водещо в живота му. Екипът на “Пъзел” го среща с неговите колеги и приятели Петьо Сталев, Петър Викторов-Педро, Тома Спространов, Данчо Стълбицата, Аргир Николов, както и с неговата съпруга, с дъщерите и внуците му.

Господин Чонков-бизнесмен

В този епизод екипът на предаването среща госта с негови бивши служители от телевизия "Рекординг", с партийните му другари Мирослав Севлиевски и Емил Кошлуков, с приятеля му д-р Владимир Гончев, със съпругата му и неговата внучка.

Д-р Велислава Джонева – общопрактикуващ лекар

В този епизод на предаването гостува д-р Велислава Джонева. Тя е завършила Медицинската академия в София. Започва кариерата си като детски лекар. След реформите в здравната система през 2000 година тя е общопрактикуващ лекар. Една от последните каузи, за която работи е възстановяването на параклиса “Свети Трифон” в парк Кенана.

Търси в „Пъзел“