Новини 4 July 2024

  • 4 July 2024
  • 4.5k Преглеждания

МВР-Хасково с 51 % разкриваемост на престъпленията за първото полугодие
По- висок процент разкриваемост на престъпленията на територията на хасковска област за първото полугодие регистрират от Областна дирекция на МВР. Сравнението е на база същия период през 2023 година.



Откриха над 114 000 контрабандни лекарства в товарен автомобил
Над 114 000 лекарствени продукти откриха митническите служители на пункт "Капитан Андреево". Те са намерени при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между четири агенции на сигурността.


Аптеки в област Хасково се включиха в националния протест на фармацевтите
Аптеки в област Хасково се включиха в националния протест на фармацевтите. В рамките на половин час обектите не обслужваха пациенти с рецепти по Националната здравноосигурителна каса. Недоволството е заради промени в наредба. Междувременно пациенти стартираха подписка в подкрепа на фармацевтите.


Повече тежки катастрофи, с по-голям брой ранени, са станали в област Хасково
Повече тежки катастрофи, с по-голям брой пострадали, са станали в област Хасково за изминалите 3 месеца. Това стана ясно преди заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. То бе отложено заради липсата на кворум.


Цистерна се обърна на АМ "Марица"
Цистерна за амоняк се обърна на автомагистрала „Марица“. Инцидентът стана на пътен възел „Капитан Андреево“. Заради катастрофата движението по аутобана бе затруднено.



Жителите на с. Клокотница се оплакаха от редица проблеми, свързани с ВиК
Жителите на хасковското село Клокотница се оплакаха от редица проблеми свързани с ВиК. Хората недоволстват от липса на налягане в части от населеното място, нелегални системи, аварии и грубо отношение от служители на водното дружество. Какво още споделиха те пред камерата на еТВ, вижте.


Започна принудителното премахване на излезлите от употреба автомобили в Кърджали
Започна принудителното премахване на спрените от движение автомобили в Кърджали. Акцията е на предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. Тя стартира в началото на месец февруари с уведомителни писма до собствениците за доброволно преместване.


Смолянска област е на дъното по средна работна заплата, след нея е само Благоевград
Смолянска област е на предпоследно място по показател "средна брутна работна заплата". Това сочат данните на статистиката за първото тримесечие на 2024 година. След Смолян е само област Благоевград.



РЗИ – Кърджали извърши проверки на всички басейни в областта
Басейн в Кърджали е затворен заради лоши показатели на водата. Мярката е преприета след проверки на Регионалната здравна инспекция за качеството на водата в изкуствените водоеми.


Конференция, посветена на климатолечението, се провежда в Пампорово
Конференция на тема "Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе" се провежда в Пампорово. Форумът е посветен на 90-годишия юбилей на курорта.


Коментари

Гледайте също