В Смолян символичен протест заради високите цени на горивата

  • 20:14, 10 May 2022
  • 2.3k Преглеждания

Само една фирма в Смолян се присъедини към Националния протест на превозвачите. Действията бяха символични - с поставяне на надписи "протест" на автобусите. Част от градските автобуси в Смолян днес потеглиха по обичайните си маршрути. Този път обаче върху рейсовете бе изписана думата „протест“. "За горивата протестираме. Цените на горивата са много високи и просто не може да се издържа на тези цени", каза Стефан Лазаров - шофьор на автобус.
Заради пандемията потокът от пътници драстично е намалял. Цената на билета в градския транспорт пък не е променяна и е лев и двайсет. "Може би три години има билетите не са вдигани", допълни шофьорът.
За да оцелее фирмата е разредила междуградските си курсове до Пловдив и София, а билетът е увеличен с два лева. А сега скъпите горива и нанасят допълнителен удар. Като цяло превозвачите настояват за 50 процентно намаляване на акциза и временно отпадане на биодобавките в горивата. На въпрос: "Смятате ли че ще успеете?" Стефан Лазаров отговори: "Би трябвало, в София също протестират".
В Смолян обаче никой от другите превозвачи не се присъедини към Националния протест.


Коментари

Гледайте също