Какви истории разказват българските шевици?

Кои са най-ярките символи и какви сюжети ни предлагат? Какви са корените им и какви послания носят и до днес? Отговорите на тези въпроси търсим от Славян Стоянов. Той е художник, фотограф и изследовател на българските шевици. Неговата страст към мотивите е катализирана и подхранвана от работата му на художествен реконструктор на археологически находки и обекти.

Египет: Животът след живота

В древния египетски свят подготовката за смъртта е по-важна от самия живот. Знанието за съдбата на душата след напускане на тялото присъства в писмена форма в пирамидите още през 4 хилядолетие преди Хр. Магическият сборник Книгата на мъртвите е изпълнена със заклинания, които да пазят мъртвия в отвъдното и да му осигурят щастливо и охолно битие в света на сенките. В същината си тази книга е наръчник за пътуването на душата отвъд. В студиото гостува проф. Сергей Игнатов. Той е от основоположниците на египтологията в България.

Без формат - Магнаурската школа – първият университет в историята на света

Каква е истинската стойност и значение на тази академия за световната наука? Коя е причината да бъде обвита в тайнственост и до днес от учени и изследователи от Изтока, Балканите и Запада? Каква е съдбата на архивите и библиотеките от Магнаурската школа? В студиото гостува академик Валентин Стамов. Той е пианист, писател и журналист.

Може ли мисълта да управлява реалността?

Учителят Петър Дънов е твърдял, че с мисълта си ние привличаме добра или лоша съдба. И че това, което желаем, ще дойде, ще дойде и онова, от което се страхуваме. Интензивната ни мисъл действа като магнит и привлича подобни сили, защото такъв е основния закон – мислите, които изпращаме навън, се връщат към нас като бумеранг . Наистина ли можем да творим своята реалност? В студиото гостува проф. Живко Желев.

Измерения и вибрации

Колко измерения съдържа творението? Какви са характеристиките им? Какво означава паралелна реалност и как може да я използваме? Къде се намира информационното поле и кое отваря достъпа до него? Отговорите от радиестезиста Вълко Чобанов.

Светли умове : Галилео Галилей – бащата на модерната физика

“Ако аз съм успял да надникна по-далече от другите, то е защото съм се опирал на раменете на гиганти.” – казва Нютон. Защо един от тези гиганти е Галилео Галилей? В предаването гостува доц. Тодор Велчев. Той е ръководител на Катедра Астрономия на Физически факултет съм СУ „Св. Климент Охридски“.

Механика на човешката еволюция

В Хюман Дизайн се твърди, че 1781 година бележи началото на края на Homo sapiens и че ние човеците сме акушери на бъдещето и чрез нас ще се оформи нов вид. В студиото гостува Йоан Йорданов. Той е лектор в системата Хюман Дизайн. Има познания в астрологията, психологията и номерологията.

Загадките за бъдещето на Земята

Брилянтният учен Стивън Хакинг направи множество предсказания за нашата планета. Една от най-стряскащите прогнози е, че я очаква същата съдба като Венера и че предстои огнен ад през 2600 година. Според Хокинг е задължително човечеството да изготви план да напускане на планетата, за да избегне катастрофата. Какви са възможните сценарии за бъдещето? В студиото гостува проф. Бойко Рангелов.

Европа е най-бързо затоплящият се континент на планетата. Какво ни чака?

Европа е най-бързо затоплящият се континент на планетата, като температурите се повишават приблизително два пъти повече в сравнение със средното за света. Според доклад на службата за климатични промени „Коперник“ средногодишното повишение на температурите в Европа за последните пет години е с 2.3 градуса по Целзий в - сравнение с прединдустриалните стойности, на фона на 1.3 градуса средно глобално повишение. Средната температура на водата на морската повърхност край бреговете на Европа е достигнала най-високото си равнище през 2023 година, сочат още европейските данни. Предлагаме ви едно виртуално интервю с проф. Емил Гачев от Института за изследване на климата, атмосферата и водите.

Търси в „Без формат“