Кодираната сила на българските шевици

Какво е криптирано във везбата на българските носии? Какви сили и енергии стоят зад нея? И към кого е насочено нейното въздействие? Отговорите на тези въпроси търсим от днешния ни гост Славян Стоянов. Той е художник, фотограф и изследовател на българските шевици. Неговата страст към мотивите е катализирана и подхранвана от работата му на художествен реконструктор на археологически находки и обекти.

Човекът – уникалният проект на Бог

Защо човекът е единственото същество, което не се задоволява със собствената си дефиниция? Защо на Вселената й е необходим човекът? Коя е целта на човешкото съществуване? Това са част от въпросите, на които търсим отговор от доц. Тодор Велчев. Той е ръководител на Катедра Астрономия на Физически факултет съм СУ „Св. Климент Охридски“.

Изкуственият интелект и фалшификацията на реалността

Преди седмица медиите гръмнаха с новината за публикувана гола дийпфейк снимка на Тейлър Суифт. Манипулирани изображения на 33-годишната певица бяха видени от милиони потребители преди да бъдат свалени 19 часа след качването им в платформата на милиардера Илон Мъск. Задава ли Изкуственият интелект свят, в който няма да сме сигурни в това, което виждаме и чуваме? И как да сме убедени, че всичко контролирано цифрово - от валута до мозъчни чипове – не подлежи на атака? Отговорите на тези въпроси търсим от Иван Ванков- Гатака. Той е консултант по високотехнологични проекти.

Светли умове: Милтън Ериксън – отвъд терапията

Милтън Ериксън е може би най- незаслужено пренебрегваното име в сферата на психотерапията. Дори идейните му противници признават, че практическият му принос в тази област е дори по-голям от теоретичния принос на Фройд. Неговата необикновена съдба му дава един уникален поглед върху човешката душа и нейното лечение. В студиото гостува психотерапевтът Иво Величков. Той е председател на Българската асоциация по хипноза.

Агресия и любов

Коя агресия е конструктивна и коя деструктивна? Кога агресията е служител на любовта? И от каква енергия се нуждаят връзките ни? Отговорите на тези въпроси търсим от Илиана Смилянова, която е наш гост днес. Тя е филолог, таролог и терапевт с цветята на Бах.

Разузнавачът Oumuamua – най-мистериозното тяло във Вселената

Oumuamua не е нито астероид, нито комета. Той дори не е във формата на пура, както учените предполагаха. С какво озадачава изследователите и кои са мистериите около него? Това питаме проф. Бойко Рангелов.

Сакралната геометрия в българските хора и шевици

Съществува теория, че хванатите за ръце и танцуващи в кръг сливат аурите си и генерират мощна енергия, която ги свързва със Земята и Космоса. Българските хора се движат обратно на часовниковата стрелка, така както се движат и небесните тела. Шевиците на народните ни носии пък кодират молитва за здраве, защита и берекет. Според някой НДК неслучайно е построен във формата на елбица – древен символ на кръговрата на живота. Какви тайни послания крият българските хора и шевици? Това ще ни разкрие проф. Живко Желев.

Космологията на Хюман Дизайн

През 1987 година, Ра Уру Ху, роден като Робърт Адам Краковер, преживява необикновена среща с „Гласа”. Този глас му предава знание за произхода на Вселената, развитието на съзнанието и устройството на човека. Как ги обяснява и доколко тези хипотези кореспондират с науката? В студиото гостува Йоан Иванов. Той е лектор в системата Хюман дизайн. Има познания в астрологията, психологията и нумерологията.

Без формат - Загадката Елена Блаватска

Каква космогония представя Блаватска? Какъв е приносът й за човечеството? Какви критики я преследват и кои са противоречивите факти в живота й? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговор днес. В студиото гостува философът Антонин Винклер. Той е директор на "Новият акропол-България" и основател на школа по риторика „Едуко“.

Какво очаква всяка зодия през 2024 година?

00:48 – Овен 04:29 – Телец 08:14 – Близнаци 11:10 – Рак 14:52 – Лъв 17:20 – Дева 21:23 – Везни 23:51- Скорпион 26:53 – Стрелец 29:59 - Козирог 32:15 - Водолей 34:56 - Риби

Търси в „Без формат“