Видове енергийни защити

Всичко, което ни заобикаля, притежава вибрационно поле, което има свойството да зарежда с енергия или да я отнема. В студиото ни гостува Неда Терзиева, биоенерготерапевт.

Фалшивите смърти на Пушкин и Моцарт

Руски изследователи представиха невероятно любопитна хипотеза, която изглежда абсурдна, но е подплатена с логични доказателства. Според нея най-големият руски поет Александър Пушкин не е загинал в дуел, а инсценирал смъртта си, след което се прехвърлил във Франция и там се превъплътил във френския писател Александър Дюма. Не по-малко интересна е хипотезата за мнимата смърт на Моцарт. Имат ли реални основания тези версии? В студиото гостува журналистът Иван Тренев.

Мистериите – път към безсмъртието

Как траките са разбирали безсмъртието и как са го постигали? Какви тайни крият мистериите? Какво представляват могилите - портали към други измерения или технология за ревитализация на организма? Това са част от въпросите, на които търсим отговор в този епизод на предаването. В студиото гостува доц. д-р Веселина Вачкова.

Духовните чудеса на Атон

Планинският полуостров в северната част на Гърция е вдаден на 57 километра навътре в Егейско море, ширината му е между 7 и 10 километра. Макар официално Света гора да е част от територията на Гърция, това е автономна област и единствената в света монашеска република. Атон е дом на 20 манастира и 12 скита. В студиото гостува професор Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет.

Паранормални и анормални явления

Какво разбираме под паранормално и нормално? Как се класифицират? Каква е връзката им с информационното поле и съзнанието. На тези въпроси отговаря професор Лъчезар Филипов.

Синхронизиране на Висшия и Нисшия Аз

Концепциите за Висшия и Нисшия Аз са много разнообразни и понякога противоречащи си една на друга. Всички обаче са категорични, че е нужно да постигнем цялостност. Обикновено се фиксираме върху висшия аз и и не обръщаме достатъчно внимание на нисшия аз. Как да синхронизираме двата аз-а? Това разяснява гостът Пламен Топузов, учител по личностно усъвършенстване.

Съзнание и изкуствен интелект

Какво е съзнание? Какво очакваме от изкуствения интелект? Ще изпреварят ли машините човешкия интелект?Възможна ли е симбиоза от човек и изкуствен интелект? В студиото гостува Десислав Андреев, софтуерен инженер и преподавател в Техническия университет в София

Символният език на астрологията

Всеки астрологичен символ означава множество принципи, сили и закони на Природата и Вселената. От гледна точка на алхимическия и християнския символизъм планетните глифове могат да бъдат разглеждани като образувани от три елемента в различни комбинации: кръгът, който е символ на духа; полумесецът, символ на душата и кръстът, символ на материята, въплъщението, земята. Астрологичната карта показва не само уроците и дълговете ни от минали животи, но и висшият духовен път, който душата е избрала преди да се прероди. Основните показатели оформят нашия договор с Бога - индивидуалната съдба, която сме избрали. В студиото гостува Антоанета Петрова, психолог и астропсихолог.

Пластичните операции – психоемоционални рискове и ползи

Съвременният живот поставя пред нас много изисквания в личен, социален и професионален план, голяма част от които са свързани с начина, по който изглеждаме. Проучвания на американски психолози показват, че до 70% от първото впечатление при среща се дължи на външния вид. В наши дни все повече жени и мъже са изправени пред желанието да променят начина, по който изглеждат. Доказателствата в полза на разрастващата се индустрия на пластичната хирургия са проучванията, показващи, че само за 10 години въпросният бранш в медицината бележи повече от 700-процентов ръст. Как се наложи културата „кръцни- срежи“. Прекроява ли промяната на външния вид живота ни? Защо красотата се превърна в надпревара? И съвършенството ли е модерната болест? Отговорите на тези въпроси търсим от събеседник психотерапевтът Кремена Станилова.

Управление на масовите възприятия

Кои са онези автоматични реакции, които отварят вратите за възможно дирижиране на масовото поведение? Как биологичната и социална еволюция на човекът се използва, когато говорим за управление на масовите възприятия? Колко са моделите на поведение и как се използват при моделиране на определено мислене и поведение. Гост в този епизод на предаването е проф. Чавдар Христов, преподавател в Софийския университет „Климент Охридски“, факултет по журналистика масова комуникация.

Търси в „Без формат“