Неслучайните родители

Каква е ролята на родителите ни в житейския ни сценарий? Случайно ли е семейството, в което попадаме? Как отношенията с нашите родители повлияват качеството на живота ни? Отговорите на тези въпроси търсим от Илиана Смилянова. Тя е филолог, таролог и терапевт с цветята на Бах.

Кладенците на Наска

Древната цивилизация Наска развива аграрна икономика преди около 2 000 години в крайбрежна зона на Перу, която получава по-малко от 4 милиметра дъжд годишно. Произходът на подземните акведукти е загадка - стандартните процедури за датиране на въглерод не могат да се използват в тунелите. Мистериозните спираловидни кладенци са 29 на брой. Кой, кога и с каква цел е създал тези гигантски водни структури? Кой използва загадъчните изкопи? Отговорите търсим от проф. Бойко Рангелов.

Психологическо ДНК на българина

В студиото гостува д-р Ясен Димитров. Той работи в областта на поведенческата и социалната психология. Специализирал е в Австралия. От доста години се занимава с проучвания, едно от тях е върху националната ни идентичност. Неговото изследване е обширно и обхваща близо 1500 човека. Излиза под заглавие “ Какво ни прави българи: разкриване маркерите на българската национална идентичност“.

Регресия и подсъзнание

Според езотеричната наука душата се развива в поредица от физически животи, които са разделени едни от други от периоди на духовна почивка, в която осъзнава преживяното. За да може, по- смислено, отново да влезе в материални свят. За госта Христо Нанев регресията е врата към времето назад. Пътуване към духа чрез навлизане в подсъзнанието и извличане на информация от там. Подготвя петтомника „Мистериите на българските регресии“. Първите две части от него са в книжарниците - „Хроники на подсъзнанието“ и „Земен и неземен разум“.

Мистериите и тайното познание за обезсмъртяването

Какво означава за мистиците пълна чистота? На какво е знак мълчанието на древните посветени? Как посветените усъвършенстват духа и тялото си. Това са част от въпросите, на които търсим отговор днес. В студиото гостува доцент Веселина Вачкова.

Сила, усилие и насилие

Насилието има много лица. Често се случва да прекрачим здравословната граница, която отделя желанието от задължението, „искам“ от „трябва“ и усилието от насилието. Къде е границата между отговорността и свободата?Защо няма насилие за добро? И защо пътят към силата минава през отказа от безсилие? В студиото гостува Илиана Смилянова. Тя е филолог, таролог и терапевт с цветята на Бах.

Великото съединение на Земята и Галактическия център

От две години Земята е възстановила пъпната си връв с нашето и с Галактическото Слънце. Това твърди гостът в този епизод – д-р Румен Стоилов. Процес, който е бил предсказан от местните жители на Австралия, свързан със съединението на Сатурн и Плутон в козирог.

Словото на съзнанието

Какво е съзнание? Как се поражда? И как да го владеем - питаме днес. В студиото гостува Георги Сираков. Той е завършил теология, изследва словото, чрез което стига до човешкото съзнание. Има голяма колекция от книги. В седем библиотеки е събрал 45 000 тома.

Учението за любовта

Кои са коренните качества на мъжа и на жената? Как се изграждат правилни отношения? Кои са големите заблуди и илюзии в любовта? Отговорите в този епизод търсим от Зор Алеф.

Гробищата – покой за мъртвите или портали към „другия свят“

Защо светът се взира в гробовете? Какво е отношението към света на мъртвите у нас и по света? Какво ни дават гробищата от минали времена? Част от въпросите, на които търсим отговори в този епизод на предаването. Пред камерите е професор Бойко Рангелов.

Търси в „Без формат“