Пластичните операции – психоемоционални рискове и ползи

Съвременният живот поставя пред нас много изисквания в личен, социален и професионален план, голяма част от които са свързани с начина, по който изглеждаме. Проучвания на американски психолози показват, че до 70% от първото впечатление при среща се дължи на външния вид. В наши дни все повече жени и мъже са изправени пред желанието да променят начина, по който изглеждат. Доказателствата в полза на разрастващата се индустрия на пластичната хирургия са проучванията, показващи, че само за 10 години въпросният бранш в медицината бележи повече от 700-процентов ръст. Как се наложи културата „кръцни- срежи“. Прекроява ли промяната на външния вид живота ни? Защо красотата се превърна в надпревара? И съвършенството ли е модерната болест? Отговорите на тези въпроси търсим от събеседник психотерапевтът Кремена Станилова.

Управление на масовите възприятия

Кои са онези автоматични реакции, които отварят вратите за възможно дирижиране на масовото поведение? Как биологичната и социална еволюция на човекът се използва, когато говорим за управление на масовите възприятия? Колко са моделите на поведение и как се използват при моделиране на определено мислене и поведение. Гост в този епизод на предаването е проф. Чавдар Христов, преподавател в Софийския университет „Климент Охридски“, факултет по журналистика масова комуникация.

Прераждане и чипиране

Къде се запечатва историята на нашите прераждания в настоящия ни живот? Колко пъти е пипано в човешкият геном и как това променя съдбата на цивилизациите?Предстои ли такава намеса? Евентуално чипиране би ли повлияло на съдбата ни? Това са част от въпросите, на които отговаря гостът в този епизод - Елиза Димова- доктор на политическите науки, преподавател в Югозападен университет в Благоевград, историк и журналист.

Отношенията Бог – Човек – Изкуствен интелект - 2

В този епизод предаването продължава с темата „Отношенията Бог – Човек – Изкуствен интелект“. Гост във виртуалното студио отново е писателят Димитър Недков.

Отношенията Бог – Човек – Изкуствен интелект

Как бихме живели в един свят, в който изкуствения интелект превъзхожда естествения? Ще имаме ли щастливо съвместно бъдеще? Къде е бог във взаимоотношенията човек-изкуствен интелект? Това са част от въпросите, на които търси отговор този епизод на предаването „Без формат. Гостува писателят Димитър Недков.

За Короната, свободата и избора

Колко лесно се отказваме от свободата си? Как се промени разбирането ни за болестта и смъртта? Защо са толкова важни представите ни? Гостува Илиана Смилянова- филолог, терапия с цветята на Бах.

Без формат - Енергията на личните имена и дати

Според светото писание Бог създал първия човек и го нарекъл Адам. Означава – земя, пръст. Така, според преданието, името на човека указва от каква материя е сътворен. Как личното име влияе на потока на жизнена енергия? В студиото гостува Аида Марковска, изследовател на рода.

Без формат – Пътят на Великите посветени

Какво означава да си „Съвършен“ в богомилството? Какви посвещенски практики и магически ритуали са прилагали? По какъв начин са извършвали преходи към други светове и измерения? В този епизод на предаването „Без формат“ гостува писателят Христо Буковски.

СВЕТЪТ СЛЕД КОРОНА ВИРУСА

Какво всъщност се случва днес и какво утре ни чака?Какво се случва на политическата сцена? Мястото на Ватикана в този сценарии? Това са част от въпросите, на които търсим отговори в този епизод. Гостува д-р Румен Стоилов.

Трансформация на човека и света

Какъв е светът, в който живеем? Каква е същността на човека? Какво означава просветлен човек? И защо е време на избори? Това са част от въпросите, на които отговаря, Елица Димова, доктор на политическите науки, преподавател в Югозападен университет в Благоевград, историк и журналист.

Търси в „Без формат“